Şase persoane au murit în Olanda, după ce un camion a intrat într-un grup de persoane

Fotografie de la Artyom Kulakov, pexels
Fotografie de la Artyom Kulakov, pexels

Un grav incident a avut loc în Olanda. Un camion a intrat într-un grup de persoane aflate la o petrecere. 

Şase persoane au murit şi şapte au fost rănite într-un accident auto care a avut loc sâmbătă în Olanda, când un camion a intrat într-un grup de persoane care petreceau în apropiere de oraşul Rotterdam, conform unui nou bilanţ transmis duminică de poliţia olandeză.

"Bilanţul a ajuns la şase morţi şi şapte răniţi, dintre care unul în stare gravă, după accidentul de ieri", a declarat pentru AFP o purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Mirjam Boers.

"Ancheta continuă pentru a afla ce s-a întâmplat mai exact", a adăugat ea. Poliţia a exclus momentan orice pistă teroristă.

Un prim bilanţ al accidentului produs sâmbătă seară vorbea de cel puţin doi morţi şi mai mulţi răniţi.

Un camion cu număr de înregistrare spaniol a ieşit pe de şosea şi a intrat într-un grup de persoane adunate la un grătar în satul Nieuw-Beijerland din apropiere de Rotterdam.

Şoferul de 46 de ani al camionului a fost arestat şi este investigat, potrivit DPA. Bărbatul, care nu a fost rănit, nu consumase alcool, scrie Agerpres.

Olanda, țara cu peste 35.000 km de piste pentru biciclete

Bicicleta este unul dintre cele mai comune mijloace de transport din Olanda, anual, olandezii parcurgând în medie peste 900 km. Cumulat, acest lucru rezultă un total de 15 miliarde kilometri parcurși cu bicicleta. De ce este bicicleta un mijloc de transport mai popular decât mașina?

În anii ’70, mersul pe bicicletă nu era atât de popular precum în prezent. Majoritatea oamenilor preferau mersul cu mașina dintr-un sentiment de comoditate, însă acest lucru a dus la provocarea accidentelor, multe persoane pierzându-și viața, printre care și copii, potrivit Shtiu.

În cele mai mari orașe au avut loc proteste, cerându-se crearea unui spațiu mai mare pentru bicicliști. Ajutați de relieful prietenos al țării, autoritățile au construit peste 35.000 km de piste pentru biciclete în întreaga țară. În timp, cetățenii au început să renunțe la mașini, bicicleta fiind o modalitate de transport ieftină, sigură și foarte ușoară.

Prețul unei biciclete în Olanda poate începe de la 50 de euro second hand, iar prețul mediu a unei mașini poate depăși câteva mii de euro. În prezent, pistele pentru biciclete se găsesc în toată țara, oamenii putând să se deplaseze inclusiv dintr-un oraș în altul. În orașele populate, bicicletele au inclusiv propriile semafoare, sensuri giratorii și tuneluri.

Pentru a circula cu bicicleta, oamenii trebuie să respecte inclusiv un regulament. Spre exemplu, una dintre cele mai importante reguli este interzicerea folosirii telefonului în timpul mersului. Pe străzile orașului Amsterdam se găsesc inclusiv parcări pentru biciclete, deoarece anual sunt furate între 50.000 și 80.000 de biciclete.

Mersul pe bicicletă, descurajat în România. O mamă a fost amendată pentru că ea și cei trei copii nu mergeau regulamentar. ”Tot ceea ce fac este în afara legii”

O româncă din Brașov și-a exprimat furia într-o postare pe internet, relatând modul în care ea și copiii ei au fost amendați de Poliție, în timp ce se aflau la plimbare cu bicicleta. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel