Șase turiști, găsiți morți într-un hotel de lux dintr-o destinație turistică preferată de români. Totul a pornit de la un ceai

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Este alertă într-o destinație turistică preferată de români. Şase turiști au fost găsiți morți într-un hotel de lux.

Morți misterioase într-o destinație turistică preferată de români. Şase turiști au fost găsiți decedați în camera unui hotel de lux din centrul Bangkokului, iar poliţia thailandeză spune că totul a pornit de la un ceai. Aceștia ar fi fost otrăviți cu cianură.

Poliția bănuiește că unul dintre morți s-a aflat în spatele otrăvirii și a fost împins la acest gest de niște datorii, scrie BBC. Cei șase turiști au fost găsiți morți de către menajerele de la hotelul Grand Hyatt Erawan din capitala thailandeză Bangkok, marți seara. Potrivit anchetatorilor, ei ar fi fost decedați deja de 24 de ore la acel moment. Totodată, oamenii legii au descoperit ulterior că doi dintre cei șase au împrumutat „zeci de milioane de baht thailandezi” altuia dintre cei decedați în scopuri de investiții. Zece milioane de baht valorează aproape 280.000 de dolari, o sumă destul de mare.

Ce naţionalitate aveau turiştii

Prim-ministrul Thailandei, Srettha Thavisin, a vizitat hotelul marți și a ordonat o anchetă urgentă în acest caz, subliniind că este o „chestiune privată” care nu are legătură cu securitatea națională. Totuși, abia acum apare o imagine mai clară a ceea ce s-ar fi putut întâmpla acolo. Astfel, s-a aflat că turiștii s-au cazat separat la acel hotel, în weekend. Le-au fost repartizate cinci camere - patru la etajul șapte și una la etajul cinci.

Patru dintre victime sunt cetățeni vietnamezi Thi Nguyen Phuong, 46 de ani, soțul ei - Hong Pham Thanh, 49 de ani, Thi Nguyen Phuong Lan, 47 de ani și Dinh Tran Phu, 37 de ani. Ceilalți doi sunt cetățeni americani: Sherine Chong, 56 de ani, și Dang Hung Van, 55 de ani. De altfel, Departamentul de Stat al SUA a transmis condoleanțe și a spus că „monitorizează îndeaproape” situația, iar Biroul Federal de Investigații al SUA asistă autoritățile thailandeze în anchetă.

Cum s-ar fi întâmplat totul

Poliția spune că luni după-amiază toate cele șase victime s-au adunat în camera de la etajul cinci. Ei ar fi comandat mâncare și ceai, care au fost livrate în cameră în jurul orei 14:00. Doamna Chong ar fi fost cea care a primit comanda, ea fiind singura persoană din cameră în acel moment.

Ulterior, un chelner s-ar fi oferit să facă ceai pentru oaspeți, dar doamna Chong a refuzat acest lucru, potrivit șefului adjunct al poliției. De altfel, el a declarat anchetatorilor că femeia „vorbea foarte puțin și era vizibil sub stres”, iar el ulterior a părăsit camera. Ceilalți membri ai grupului au venit ulterior în camera respectivă. Se crede că nimeni altcineva nu a intrat în cameră în afară de cei șase turiști găsiți morți. Poliția a spus că ușa a fost încuiată din interior și nu au existat semne de luptă, jaf sau intrare forțată. În urma expertizei, oamenii legii au depistat cianură în toate cele șase căni de ceai, iar din acest motiv se crede că aceasta este vinovată de moartea turiștilor.

La hotel ar fi trebuit să fie și o a șaptea persoană

Imaginile difuzate de poliție arată farfurii cu mâncare neatinse, lăsate pe o masă din cameră, unele dintre ele încă acoperite cu folie alimentară. În plus, s-a aflat ulterior că pe rezervarea de la hotel figura și un al șaptelea nume. Poliția a constat că era vorba de sora mai mică a uneia dintre victime. Ea a părăsit Thailanda săptămâna trecută și a mers în orașul de coastă vietnamez Da Nang. Nu este implicată în incident, susțin anchetatorii.

Rudele interogate ulterior au spus că Thi Nguyen Phuong și Hong Pham Thanh, un cuplu, dețineau o afacere de construcții de drumuri și i-au dat bani doamnei Chong pentru a investi într-un proiect de construcție a unui spital în Japonia. Deocamdată nu este clar de ce a murit și Sherine Chong, despre care poliția spune acum că ar fi plănuit totul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel