Satu Mare: Aproximativ 50 de meşteri populari din întreaga ţară, la târgul organizat de Zilele Oraşului în municipiul reşedinţă

Aproximativ 50 de meşteri populari din întreaga ţară, dar şi din Ungaria, îşi vor prezenta produsele şi vor face demonstraţii la cea de-a XVI-a ediţie a Târgului Meşterilor, eveniment organizat în acest weekend în cadrul Zilelor Oraşului Satu Mare, a informat miercuri, printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului.

'Sătmărenii vor putea vedea, în cele două zile, demonstraţii practice meşteşugăreşti din partea meşterilor veniţi din toate colţurile ţării, dar şi din Ungaria. Târgul din acest an prezintă standurile cu produse meşteşugăreşti tradiţionale şi contemporane (obiecte din lemn, ceramică, textile, obiecte de podoabă, ouă încondeiate etc) realizate de meşteri din Bucureşti, Suceava, Cluj-Napoca, Oradea, Bistriţa, Arad, Odorheiu Secuiesc, Câmpia Turzii, Miercurea Ciuc, Ungaria, precum şi din municipiul şi judeţul Satu Mare.

Majoritatea meşterilor au mai participat la ediţiile trecute ale evenimentului, însă vor fi şi meşteri care îşi prezintă obiectele pentru prima dată la Târgul Meşterilor. Cei mai mulţi dintre ei au învăţat aceste meserii vechi de sute de ani din tată-n fiu, fiind încântaţi să promoveze tehnici străvechi, tradiţionale', precizează sursa citată. Totodată, în pasajul Corneliu Coposu vor fi prezenţi şi meşteri populari care aduc meşteşugurile în prezent prin designul de obiect contemporan. Evenimentul este organizat de către Muzeul Judeţean de Istorie Satu Mare cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare, pe platoul de evenimente de pe pasajul Corneliu Coposu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel