Satu Mare: Primăria municipiului reşedinţă avertizează asupra unor "practici" ale dezvoltatorilor imobiliari

Primăria Satu Mare îi invită pe locuitorii municipiului să se informeze de la administraţia locală cu privire la locuinţele pe care urmează să le achiziţioneze în zone noi, arătând, printr-un comunicat de presă transmis joi, că nu recepţionează lucrările care nu respectă condiţiile. 

"Primăria Municipiului Satu Mare trage un semnal de alarmă cu privire la 'practicile' unor dezvoltatori imobiliari, proiectanţi şi constructori şi îi avertizează pe sătmărenii care vor să cumpere locuinţe să se informeze, inclusiv la Primărie, despre situaţia juridică şi urbanistică a imobilelor, înainte de a plăti avansuri sau a face tranzacţii. 1. Primăria nu recepţionează lucrări care nu respectă proiectul şi condiţiile din autorizaţii. 2. Nu se aprobă apartamentări ulterioare care nu sunt conforme cu autorizaţia de construcţie. 3. Dezvoltatorii şi constructorii care nu respectă proiectele şi condiţiile de autorizare vor fi amendaţi, iar sancţiunile sunt cuprinse între 50.000 şi 100.000 de lei", precizează sursa citată.

Avertizarea vine după ultima situaţie de acest gen descoperită pe str. Dreptăţii din municipiul Satu Mare, unde un dezvoltator imobiliar care avea autorizaţie de construcţie pentru două case unifamiliale, doreşte împărţirea acestora în 12 unităţi locative şi vânzarea lor ca apartamente independente, fără a asigura locuri de parcare, spaţii verzi şi locuri de joacă, conform normelor în vigoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel