Ți-e poftă să mănânci o savarină? O poți pregăti și acasă.
350 g făină
175 g unt
15 g zahăr
12 g drojdie
4 ouă
50 ml lapte
puțină sare
unt pentru uns formă
pesmet
200 g zahăr
200 ml apă
250 g frișcă bătută
esență de rom
gem de căpșuni
Într-un castron, cerne bine făina și fă în mijlocul ei o gropită în care pune drojdia dizolvată în lapte cald. Amestecă puțină făină pentru a forma o maia pe care las-o să crească la cald un sfert de oră. Pune apoi în gropița formată ouăle, restul de lapte, zahărul sarea și amesteci toată făina. La sfârșit, pune untul topit. Amestecă mixul cu o lingură și lasă să crească.
Ia o formă specială de savarină, unge-o cu unt, presară cu făină și umple-o pe jumătate cu aluat. Las-o la crescut. După un timp, pune-le în cuptor pentru aproximativ o jumătate de oră. Savarinele coapte se lasă la răcit în formă.
Între timp, pregătește siropul, pe care îl torni peste savarină după ce ai tăiat crusta întărită de deasupra. Stropește-le cu esența de rom, unge-le cu gem de căpșuni (capacul tăiat), notează divahair.ro, după care umple-le cu frișcă, fructe confiate sau căpșuni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu