Savarină făcută la tine acasă. Rețetă pas cu pas

Ți-e poftă să mănânci o savarină? O poți pregăti și acasă.

Ingrediente pentru blat 

350 g făină

175 g unt

15 g zahăr

12 g drojdie

4 ouă

50 ml lapte

puțină sare

unt pentru uns formă

pesmet

Ingrediente pentru sirop

200 g zahăr

200 ml apă

Ingrediente pentru cremă

250 g frișcă bătută

esență de rom

gem de căpșuni

Savarină, mod de preparare 

Într-un castron, cerne bine făina și fă în mijlocul ei o gropită în care pune drojdia dizolvată în lapte cald. Amestecă puțină făină pentru a forma o maia pe care las-o să crească la cald un sfert de oră. Pune apoi în gropița formată ouăle, restul de lapte, zahărul sarea și amesteci toată făina. La sfârșit, pune untul topit. Amestecă mixul cu o lingură și lasă să crească.

Ia o formă specială de savarină, unge-o cu unt, presară cu făină și umple-o pe jumătate cu aluat. Las-o la crescut. După un timp, pune-le în cuptor pentru aproximativ o jumătate de oră. Savarinele coapte se lasă la răcit în formă.

Între timp, pregătește siropul, pe care îl torni peste savarină după ce ai tăiat crusta întărită de deasupra. Stropește-le cu esența de rom, unge-le cu gem de căpșuni (capacul tăiat), notează divahair.ro, după care umple-le cu frișcă, fructe confiate sau căpșuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel