Savarine de post. Rețeta extraordinară pe care o vei adora. Cei dragi te vor lăuda!

Savarinele de post sunt ideale în această perioadă, atunci când ai poftă de o prăjitură delicioasă. Iată cum se prepară.

Ingrediente

300 de grame de făină
25 de grame de drojdie
165 ml. de apă minerală carbogazoasă
1 lingură de zeamă de lămâie
45 de ml. de ulei
50 de grame de zahăr
1 praf de sare
coaja rasă de la 1 lămâie
1 lingură de esenţă de vanilie

sirop:

1 cană de zahăr (250 de ml.)
500 de ml. de apă
esenţa de rom sau rom veritabil
coaja rasă de lămâie

Vezi și: Amandine de post. Prăjitura pe care n-o poți refuza. Dulcele perfect în post

în plus:

2-3 linguri de gem de caise pentru finisat
făină pentru presărat, ulei pentru uns

Cum se prepară

Savarine de post. Într-un bol se cerne făina în care se încorporează sarea. La mijloc se face o "fântâniţă" în care se adaugă zahărul (50 de grame) şi drojdia. Cu o lingură se freacă drojdia cu zahărul şi se adaugă 50 de ml. din apa carbogazoasă la temperatura camerei, în care s-a adăugat lingura de suc de lămâie. Se acoperă cu un şervet umed (sau se înfoliază) şi se dă la un loc călduţ până când drojdia se activează şi face bulbuci.

Savarine de post. Întrucât aluatul va fi unul moale, destul de greu de lucrat, sugerez să fie frământat fie la maşina de pâine, fie la robot. Aşadar, se adaugă în bol toată făina şi maiaua, 1 linguriţă din coajă rasă de lămâie (restul se păstrează pentru sirop), esenţa de vanilie şi restul de apă minerală carbogazoasă şi se frământă preţ de 5-6 minute bune.

Vezi și: Masa de Crăciun. De ce să adaugi oțet în aluatul de cozonac. Trucul folosit de chefii bucătari

Savarine de post. Se adaugă uleiul şi se frământă în continuare până când uleiul se încorporează complet în aluat. Se presară făina într-un castron în care aluatul se aşază, presărând făina şi pe suprafaţă, scrie aleenaspune.blogspot.com. Se acoperă castronul cu un şervet umed şi se aşază într-un loc călduţ, până când aluatul îşi dublează volumul. Ungeţi bine formele cu ulei şi tapetaţi-le cu făină, apoi modelaţi 12 mingiuţe egale de aluat pe care le aşezaţi în forme.

Savarine de post. Se lasă prăjiturile să crească în formă într-un loc călduţ până la umplerea formelor, moment în care se aprinde cuptorul, fixându-se la 200 de grade, neventilat. Până când se încinge cuptorul, prăjiturile vor depăşi marginile formelor. Se dau în cuptorul încins şi imediat se reduce temperatura la 180 de grade.

Vezi și: Chec pufos cu cacao, rețetă. Prăjitura Sărbătorilor de Iarnă, făcută de mama

Savarine de post. Cât timp prăjiturile sunt în cuptor, se prepară siropul: zahărul se caramelizează într-o cratiţă, se stinge cu apă şi se fierbe până când se dizolvă complet. Se oprește focul, se adaugă coaja de lămâie rămasă şi esenţa de rom. Se acoperă cu capacul până la folosire. Prăjiturile se coc în cuptor timp de 15 minute, apoi se verifică cu scobitoarea, dacă mai e nevoie se mai ţin puţin.

Savarine de post. Imediat după ce s-au copt, prăjiturile fierbinţi pun în sirop, tăvălindu-se şi pe o parte şi pe cealaltă, să se îmbibe bine. Prăjiturile bine însiropate se scot şi se aşază pe un platou. Se finisează ungându-le cu gem pe suprafaţă şi se răcesc foarte bine (la frigider) înainte de servire.

Vezi și: Cremșnit de post. Cea mai bună prăjitură. Nu are cum să-ți lipsească în post!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel