Scad prețurile la anumite alimente. Elena Cristian arată trei probleme majore

foto pexels
foto pexels

Elena Cristian a comentat lista alimentelor ce urmează a fi reduse la raft, în următoarele trei luni. 

Anumite produse urmează a avea preț redus la raft. Vorbim despre anumite produse, precum anumite fructe, legume, anumite produse din carne. 

Vezi aici lista produselor ce se vor ieftini

Elena Cristian, senior editor DCBusiness, a vorbit, la postul de televiziune B1TV, despre această listă. Întrebată de ce doar anumite produse din respectivele categorii (fructe, legume, carne, lactate) vor avea preț redus, a răspuns: ”Ca să explic în alt mod decât cel că ”s-a făcut o listă cu dedicație”, poate că vor să ne cultive obiceiurile de consum. Guvernanții poate s-au gândit că este sănătos pentru noi să mâncăm într-un anumit fel. Glumesc, evident! Este clar că pare a fi o listă cu dedicație, negociată, făcută în așa fel încât să se vândă anumite produse, iar, dacă nu e așa, guvernanții să iasă să ne explice cum au ajuns anumite produse acolo”. 

În continuare, jurnalista DCBusiness a precizat: ”Eu identific alte trei probleme majore și sigur că cred că s-au grăbit și nu le-au luat în calcul. Prima problemă majoră este cea legată de locul în care vor fi aplicate aceste procente. În România avem, e adevărat, 4300 de magazine moderne, care fac parte din această rețea a retailerilor, dar 15 județe au sub 50 de magazine, iar, în mediul rural, aceste magazine nu sunt prezente. Prin urmare, este greu de crezut că acele magazine de unde se aprovizionează cei mai mulți din mediul rural vor practica aceste prețuri plafonate chiar și pentru categoriile de produse indicate sau că aceste categorii de produse vor ajunge acolo. Eu cred că o bună parte dintre locuitorii României nu va ajunge să cumpere aceste produse la prețuri plafonate, pentru că este imposibil de realizat, este imposibil să poți să pui în aplicare așa ceva.

”Nu a pornit de la nevoile de consum, ci de la nevoile de vânzare”

A doua chestiune importantă este că nu s-a pornit de la coșul de consum din România, de la lista celor mai consumate produse. Dacă ne uităm, în top trei sunt mezelurile. Românii cumpără și mănâncă cel mai mult mezeluri. Sunt și alte produse consumate care nu se regăsesc pe listă, ceea ce arată că nu a pornit de la nevoile de consum, ci de la nevoile de vânzare.

A treia chestiune este că, pe timpul verii, românii cumpără fructe și legume de sezon, din piață. E greu de crezut că vor bate drum până la un magazin care intră în rețeaua retailerilor din România, când se pot duce în piață, unde reglementarea nu este în vigoare. Cred că s-a făcut repede, fără o documentare aprofundată, nu cred că va fi un boom de consum. Dacă te duci la raft și nu găsești puiul întreg, ci o pulpă dezosată, atunci ce faci?”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel