Scădere bruscă a temperaturilor, după valul de căldură. Directorul ANM anunță manifestări severe de instabilitate

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Florinela Georgescu, director ANM, a intervenit telefonic la Antena3 CNN unde a prezentat prognoza pentru următoarele zile. 

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie a spus că temperaturile cele mai ridicate se vor înregistra în partea de sud a Olteniei și Munteniei urmând ca de joi, și în unele regiuni chiar de miercuri, temperaturile să scadă. 

„Trebuie să ținem cont de faptul că depinde foarte mult unde ne aflăm în orele după-amiezii și este bine să ne facem programul astfel încât să fim cât mai puțin expuși. Cu atât mai mult cu cât temperaturile foarte ridicate se vor menține și pe parcursul nopții care urmează, cel puțin în prima parte a nopții, posibil ca temperaturile să nu coboare sub 32-30 de grade.”, a spus Florinela Georgescu.

După ce trec cele două zile de cod roșu temperaturile vor scădea

„Temperaturile vor scădea, dar până să simțim scăderea de joi, pentru partea de sud care este cea mai afectată, se va simți deja de mâine răcorirea în partea de vest, de nord, de centru a teritoriului. Schimbarea de masă va fi destul de rapidă și cu manifestări severe de instabilitate înțelegând prin aceasta mai ales intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale însoțite de grindină.

Miercuri noapte, în zonele în care va continua să fie foarte cald, și mâine vom avea aceste manifestări de instabilitate însemnând schimbarea de masă de aer.”, a spus Florinela Georgescu la Antena3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel