Scădere drastică în sondaje pentru Conservatori: Doar 4 din 10 votanți intenționează să-i mai susțină la următoarele alegeri

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Doar patru din zece persoane care au votat Conservatorii în 2019 vor face același lucru la următoarele alegeri generale, potrivit celor mai recente sondaje dezastroase pentru partidul lui Rishi Sunak.

Ultimele sondaje Opinium pentru Observer arată că doar 41% dintre cei care au susținut conservatorii sub conducerea lui Boris Johnson intenționează să facă același lucru data viitoare, relatează The Guardian.

Sunak a indicat că următoarele alegeri vor avea loc către sfârșitul acestui an, deși nu a fost anunțată nicio dată.

Opinium a constatat că alegătorii intenționează să părăsească Conservatorii pentru Reformă (care atrage 14% din sprijinul din 2019 al conservatorilor) și pentru Partidul Laburist (care atrage 12%).

Douăzeci și trei la sută dintre cei care au susținut Conservatorii data trecută spun că nu știu cum vor vota la următoarele alegeri, iar alți 4% spun că nu vor deranja să voteze deloc. În ansamblu, avantajul Laburistilor față de Conservatori rămâne neschimbat, în comparație cu acum două săptămâni, la 16 puncte procentuale. Partidul Laburist este în continuare la 41%, iar celelalte partide nu s-au mișcat. Conservatorii sunt la 25%, Reforma la 11%, Liberalii Democrați la 10% și Verzii la 8%.

Liderul Laburist, Keir Starmer, și-a îmbunătățit ratingul de aprobare de la -10% la -3%; și al lui Rishi Sunak a crescut, de asemenea, de la -36% la -33%.

Starmer menține un avantaj de 10 puncte față de Sunak atunci când alegătorii sunt întrebați cine ar face cel mai bun prim-ministru, cu liderul Laburist preferat de 30% și Sunak de 20%. Unii 38% spun "niciunul dintre aceștia".

Laburistii au păstrat, de asemenea, avantaje solide în mai multe domenii politice în care nu au fost tradițional puternici. În ceea ce privește economia, sunt favorizați de 34% dintre alegători, comparativ cu 23% pentru Conservatori, iar în ceea ce privește infracțiunile cu 30%, în comparație cu 20% pentru Toryști. Chiar și în ceea ce privește apărarea, Laburistii conduc cu 26% față de 25% peste Conservatori, și în ceea ce privește terorismul cele două partide mari sunt egale, cu ambele favorizate de 24% dintre alegători.

În ceea ce privește conflictul din Orientul Mijlociu, doar 19% cred că Marea Britanie ar trebui să continue să exporte arme în Israel, în timp ce 52% consideră că licențele de export ar trebui suspendate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel