Scăderea pragului la microîntreprinderi, în cifre. 200.000 de locuri de muncă vor dispărea, anticipează Negrescu: Și e doar prima etapă

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Pragul pentru IMM-uri ar urma să scadă, ceea ce ar distruge un număr însemnat de mici firme, în domenii sensibile. 

”Devine sigur că, imediat după alegeri, pragul de taxare la micro scade de la 500.000 de euro la 88.500 de euro. Statul va aduna, astfel, la buget, venituri suplimentare de 2,1 miliarde de lei. În prezent, microîntreprinderile plătesc taxe de 6 miliarde de lei, iar noul sistem va ridica veniturile fiscale pentru firmele cu afaceri sub 500.000 de euro până la 8 miliarde de lei. Așa cum estimam încă de anul trecut, regimul micro e pe cale de dispariție. Dincolo de estimările MF, efectele le vom vedea în închiderea a peste 100 de mii de firme și pierderea a peste 200 de mii de locuri de muncă în domenii sensibile, precum comerțul de cartier și serviciile. Și asta doar în prima etapă” consideră analistul economic Adrian Negrescu, conform unei opinii prezentate pe pagina sa de Facebook. 

Nicolae Ciucă, liderul PNL, afirmă că scăderea pragului la IMM-uri reprezintă o linie roșie pentru PNL. ”În momentul de faţă avem sute de mii de IMM-uri. Aceste sute de mii de IMM-uri au o cifră de afaceri de peste 150 de miliarde de lei, motiv pentru care, dacă stăm să ne gândim ce ar însemna o decizie de reducere a pragului, trebuie să cumpănim, să vedem cât se pierde dacă se închid aceste întreprinderi” spunea el într-o conferință de presă. A precizat că nu e vorba doar de bani, ci și se locurile de muncă care se pierd. ”Dacă punem în balanţă, vom vedea că vom câştiga mai mult dacă menţinem aceste microîntreprinderi funcţionale faţă de banii care ni se reduc din cerere” a declarat Nicolae Ciucă. 

”Vom avea o discuţie în coaliţie, presupun că va fi una din rarele discuţii pe care o să le am direct cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă. Avem timp 6 luni. (…) Comisia Europeană a propus ceea ce este în toată Europa, este nivelul plătitorilor de TVA” a declarat premierul Marcel Ciolacu, lider al PSD. 

”Avem de ales între a scădea pragul la microîntreprinderi și a lua în jur de 300 de milioane de euro sau a renunța la bani și a păstra cuantumul actual de 500 de mii de euro” afirma anterior Marcel Ciolacu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel