Cine sunt cei doi morți care au fost găsiți de scafandri în interiorul iahtului de lux scufundat în Sicilia - Update

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Scafandrii au recuperat două cadavre, după ce au reluat miercuri căutările pentru a găsi supraviețuitori, în urma scufundării iahtului omului de afaceri Mike Lynch, în largul coastei Siciliei acum două zile.

Update 

Cele două trupuri găsite aparțin miliardarului Mike Lynch și fiicei sale, conform Daily Telegraph, care-l citează pe șeful protecției civile din Sicilia.

Știrea inițială

Scafandrii au găsit cadavrele a doi dintre cei șase pasageri dispăruți, a declarat miercuri o sursă apropiată situației, transmite Reuters. Unul dintre cadavre aparținea unui bărbat solid, a precizat sursa.

Oficialii de salvare au căutat șase persoane dispărute, inclusiv pe Lynch, fiica sa de 18 ani și pe Jonathan Bloomer, președintele companiei Morgan Stanley Internațional. Bayesian, un superyaht sub pavilion britanic, de 56 de metri lungime (184 de picioare), avea la bord 22 de persoane și era ancorat în portul Porticello, lângă Palermo, când s-a răsturnat în timpul unei furtuni violente, luni.

Cincisprezece persoane au supraviețuit, în timp ce cadavrul bucătarului de la bord, Recaldo Thomas, cetățean canadian, a fost găsit lângă epavă la câteva ore după dezastru.

Inspecția epavei, o operațiune ”lungă și complexă”

Inspecția epavei, care se află pe o parte la o adâncime de aproximativ 50 de metri, a fost o operațiune „lungă și complexă”, a declarat departamentul italian de pompieri, cu spații interioare obstrucționate de mobilier și resturi, iar scafandrii având doar 8-10 minute sub apă înainte de a fi nevoiți să iasă la suprafață.

Separat, paza de coastă a trimis un vehicul operat de la distanță pentru a scana fundul mării și a realiza fotografii și videoclipuri subacvatice care, conform declarațiilor, ar putea oferi „elemente utile și oportune” pentru procurorii care investighează dezastrul.

Paza de coastă a interogat supraviețuitorii, inclusiv căpitanul iahtului Bayesian, și pasagerii de pe iahtul care era ancorat lângă acesta, care au fost martori la scufundarea navei, au declarat surse judiciare. Nimeni nu este în acest moment sub investigație, au adăugat sursele.

Cine sunt pasagerii dispăruți

Mike Lynch, în vârstă de 59 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din domeniul tehnologiei din Marea Britanie și a fost numit „Bill Gates al țării”.

El a construit cea mai mare firmă de software din Marea Britanie, Autonomy, care a fost vândută către HP pentru 11 miliarde de dolari în 2011, după care afacerea s-a destrămat spectaculos, gigantul american acuzându-l de fraudă, ceea ce a dus la un proces de lungă durată. Lynch a fost achitat de toate acuzațiile de către un juriu din San Francisco în iunie. Ceilalți pasageri dispăruți sunt soția lui Bloomer, Judy, avocatul Clifford Chance, Chris Morvillo, și soția acestuia, Neda Morvillo. Morvillo l-a reprezentat pe Lynch în procesul din San Francisco, în timp ce Bloomer a fost martor în favoarea sa.

Experții nu au reușit să explice cum o navă de lux de mari dimensiuni, presupus echipată cu dotări de primă clasă și caracteristici de siguranță, ar fi putut să se scufunde în câteva minute, așa cum au relatat martorii. Iahtul ancorat lângă acesta nu a fost afectat de furtună.

Bayesian, care era deținut de soția lui Lynch, a fost construit de constructorul italian de nave Perini în 2008 și a fost refăcut ultima dată în 2020. Conform producătorilor săi, avea cel mai înalt catarg de aluminiu din lume, măsurând 72 de metri.

Eveniment de tip "Lebăda neagră"

Căpitanul său, James Cutfield, un neozeelandez de 51 de ani care a supraviețuit naufragiului, era un "navigator foarte bun" și "foarte respectat" în Marea Mediterană, a declarat fratele său, Mark, pentru The New Zealand Herald.

Matthew Schanck, președintele Maritime Search and Rescue Council, o organizație non-profit din Marea Britanie care antrenează salvatori maritimi, a spus că Bayesian a fost victima unui incident meteorologic cu "impact mare."

"Dacă a fost o tornadă marină, așa cum pare să fie, eu aș clasifica-o drept un eveniment de tip 'lebădă neagră'," a declarat el pentru Reuters, referindu-se la un fenomen rar și imprevizibil.

El a adăugat că este încrezător că autoritățile vor "ajunge la rădăcina" cauzei naufragiului, datorită relatărilor supraviețuitorilor, martorilor și examinării carenei scufundate, care nu a arătat semne evidente de avarie.

Citește și - Mărturiile cutremurătoare ale celor care au văzut cum s-a scufundat iahtul de lux în apropiere de Palermo. O mamă a reușit să își salveze fetița de un an

O mamă, din Marea Britanie, aflată la bordul iahtului de lux care s-a scufundat în largul coastei Siciliei a spus momentele din teroare prin care a trecut. Aceasta a relatat faptul că și-a ținut fetița deasupra suprafeței mării cu scopul de a o salva de la înec. Citește mai multe detalii aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel