Scafandrii ruşi au recuperat 112 corpuri neînsufleţite din epava navei scufundate în Volga

volga, vas
volga, vas

O sută douăsprezece cadavre au fost recuperate din epava navei Bulgaria, care s-a scufundat duminică în fluviul Volga, iar scafandrii continuau să caute 17 persoane date dispărute, după care urmează ca nava să fie recuperată, au anunţat joi autorităţile ruse, citate de AFP.

"Bilanţul oficial al morţilor a ajuns la 112", a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit căruia, în momentul scufundării, la bordul navei se aflau 208 persoane, dintre care 79 au fost salvate, scrie Mediafax.

Ministrul Transporturilor, Igor Levitin, a dat asigurări că vor continua căutările, până la găsirea tuturor persoanelor dispărute.

"Scafandrii vor munci până când vom fi siguri că nu mai există cadavre" în epavă, a declarat el, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea publică Pervîi Canal.

"Ulterior, vom trece la recuperarea" epavei, a adăugat el.

Ministrul pentru Situaţii de Urgenţă, Serghei Şoigu, anunţase, anterior, că recuperarea navei urmează să înceapă sâmbătă.

Căutări au loc, de asemenea, pe o distanţă de aproximativ 200 de kilometri, în aval, pe cursul fluviului Volga, potrivit unui serviciu de presă al autorităţilor din Tatarstan, o republică din Rusia centrală, unde s-a produs această dramă, a anunţat agenţia Interfax.

Peste 1.000 de persoane, între care aproape 200 de scafandri, participă la căutarea cadavrelor, potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel