EXCLUSIV  SCANDAL cu întâlnirea lui Vasilescu cu clanul Duduianu. Ciocan: Federația nu crede în coincidențe!

foto: MAI Facebook
foto: MAI Facebook

Christian Ciocan, reprezentantul Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, aduce la cunoștința opiniei publice mai multe elemente-cheie ale situației din Poliția Română din ultima lună.

„În spațiul public au apărut în ultima perioadă de timp fel și fel de păreri referitoare la întâlnirea chestorului principal de poliție Liviu Vasilescu cu membrii familiei Duduianu. Deși niciuna dintre aceste păreri nu aparținea unei persoane avizate, care să cunoască munca de poliție - procedurile de intervenție și tacticile polițienești constituind informații cunoscute doar de polițiști, având în vedere caracterul special sau clasificat al acestora - zvonurile au continuat să se rostogolească creându-se imaginea falsă în subconștientul colectiv că  „e ceva rău în acea acțiune a șefului poliției”.

Deși rezultatele obținute au arătat în mod axiomatic că intervenția a fost nu numai legală ci și oportună, dar mai ales necesară - nefiind înregistrate niciun fel de încălcări ale legii nici pe zona de ordine publică nici pe zona stării de alertă - colportările unor persoane au continuat atât pe rețelele de socializare cât și prin intermediul unor spații de informare.

Pentru că am depus Jurământul de Credință numai față de Poporul Roman ne facem datorita de onoare de a informa cetățenii pe care îi slujim că am identificat in timp un „tipar” pe baza căruia șefii unor instituții de forță au fost și sunt demiși.

Principalele idei de reținut din situație

- Albul este transformat în negru, aplicându-se principiul piramidei răsturnate.

- Apoi, anumite glasuri,  care așa după cum le arată CV-urile, nu au nicio formă de pregătire în munca de poliție, împrăștie fel și fel de idei cu conținut negativ, peiorativ.

- În toată această perioadă de timp structurile operative ori ofițerii implicați direct în operațiuni, tac, în conformitate cu legea, preocupați doar de a-și îndeplini sarcinile de serviciu.

- După ce deja falsa afirmație s-a amplificat suficient, invocându-se „presiunea opiniei publice”, șefii instituțiilor vizate sunt determinați să facă declarații.

N.B.: un important principiu al public relations spune că „Decidentul apare public numai la terminarea crizei, atunci când comunică măsurile”. În tot acest timp, obligația de a informa cetățenii sau comunitatea revine de facto structurilor desemnate prin acte normative să facă acest lucru, respectiv compartimentele, structurile de relații publice.

- Tiparul continuă prin aceea că, indiferent de justețea și adevărul informațiilor furnizate, aceleași câteva glasuri (sau și altele adiționate la nevoie) transformă din nou albul în negru încercând să determine ca ceea ce este real și bun a fi perceput drept rău.

Decidenții au acționat legal, dar demisionează sau sunt demiși

Drept urmare, pe fondul acelor nemulțumiri ale acelor nemulțumiți, „pentru a salva imaginea instituției” de nemulțumirile transmise de nemulțumiți, decidenții care au acționat legal din toate punctele de vedere, demisionează sau sunt demiși.

Întru atare situație, instituțiile țării care trebuie să asigure respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor devin obligate să-si readapteze din mers activitatea, urmare a evenimentului surpriză care le-a obligat să „schimbe caii exact în momentul trecerii vadului”.

Federația readuce în atenția opiniei publice câteva dintre cazurile în care au fost întâlnite similitudini

Schimbarea din funcție a șefului Direcției Generale Anticorupție, procurorul Marian Sântion. Verificările au demonstrat nevinovăția acestuia. Cui a profitat?

Schimbarea din funcție a șefului Poliției Române, chestorul Gheorghe Popa. Verificările au demonstrat nevinovăția acestuia. Cui a profitat?

Schimbarea din funcție a secretarului de stat din Ministerul de Interne, chestorul Valentin Fătuloiu. Verificările au demonstrat nevinovăția acestuia. Cui a profitat?

Schimbarea din funcție a șefului Poliției Capitalei, chestorul Marian Grigore Tutilescu. Verificările au demonstrat nevinovăția acestuia. Cui a profitat?

Schimbarea din funcție a șefului Direcției Poliției Rutiere, comisar - șef Lucian Diniță. Verificările au demonstrat nevinovăția acestuia. Cui a profitat?

Schimbarea din funcție a șefului Poliției Române, chestorul Ioan Buda. Verificările au demonstrat nevinovăția acestuia. Cui a profitat?

Schimbarea din funcție a șefului Poliției Române chestorul principal Liviu Vasilescu. Verificările au demonstrat nevinovăția acestuia. Cui a profitat?

Răspunsul la întrebarea „Cui a profitat” poate fi, oare, dat și de următoarea evidență?

In timp ce șefii erau demiși, unele glasuri, prin aceleași canale, ridicau statui de paie sau de hârtie altor persoane din instituțiile aflate în discuție.

Federația apreciază că schimbarea decidenților de nivel înalt pe alte criterii decât cele care țin de competența profesională și de rezultatele organizațiilor pe care aceștia le conduc, aduce grave atingeri siguranței naționale.

Foarte important

În timpul în care șeful Poliție Române, chestorul principal Liviu Vasilescu, era acuzat de... nimic, teribilele acuzații aduse de șeful SGIV unui director adjunct al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, au fost trecute sub tăcere.

Niciunul dintre glasurile acuzatoare îndreptare împotriva chestorului principal Liviu Vasilescu nu a făcut nicio referire la acuzațiile aduse la adresa directorului adjunct al DGPMB.

Mai mult decât atât, chiar unele dintre glasurile acuzatoare la adresa chestorului principal Liviu Vasilescu, l-au lăudat continuu chiar pe directorul adjunct al DGPMB.

Ca o coincidență, (Federația nu crede în coincidențe!):

În timpul în care procurorul șef, domnul Felix Bănilă era obligat să se auto-demită, unele glasuri care îl înfierau pe șeful DIICOT, prin aceleași canale, ridicau în același timp statui efemere aceluiași director adjunct din cadrul DGPMB.

FSDPR cere imperativ rezultatul controlului dispus la Poliția Capitalei față de extrem de gravele acuzații ce se aduc directorului adjunct respectiv - cms.-sef Gavris Radu - informarea Consiliului Suprem de Apărare al Țării, măsuri în litera și în spiritul legii și informarea în regim imediat a opiniei publice, interne și internaționale și a tuturor instituțiilor de aplicare a legii din țară, din Europa și din lume cu care România colaborează în domeniul Law Enforcement”, a transmis FSDPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel