Scandal cu panouri şi înjurături în Plenul Parlamentului

anastase
anastase

Camera Deputaților nu mai este de mult o instituție a statului în care parlamenatrii își fac datoria pentru care au fost trimiși de electorat, ci s-a transformat într-un câmp de luptă între Opoziție și Putere. Când reprezentanții Opiziției nu se prezintă la ședințe, cei ai Puterii au impresia că sunt mai mulți decât în realitate. Când totuși ambele reprezentante ale democrației sunt prezente în sală, preocuparea lor este răfuiala politică.

Un astfel de episod s-a consumat și astăzi în sala de Plen. Eugen Nicolăescu, viceliderul grupului PNL, a criticat faptul că bannerele şi fanioanele prin care se solicita demisia Robertei Anastase au fost mutate, marţi, din zona grupului, înainte de şedinţa comună în care preşedintele Traian Băsescu şi-a prezentat mesajul pe politică internă.

Deranjați de mesajele național-liberalilor, deputaţii PDL au postat şi ei patru panouri mari, albe, pe care scria "Sunt absent, dar vreau diurnă", în zona arondată grupului PNL. Aceast lucru nu i-a enervat doar pe parlamentarii PNL ci și pe partenerii de guvernare, UDMR, care le-au cerut democrat-liberalilor să înceteze pentru că în acest fel ”se coboară la nivelul opoziției”. Decizia finală a apraținut Robertei Anastase, care a cerut ca toate panourile, şi cele ale PNL şi cele ale PDL, să fie înlăturate.

Până ca cererea președintelui Camerei Deputaților să fie dusă la îndeplinire, Mihăiţă Calimente, deputat PNL, a luat unul din panourile puse de pdl-iști şi l-a dus în dreptul pupitrului lui Mircea Toader.  În faţa lui Calimente se afla deputatul PDL Constantin Dascălu. În momentul în care liberalul a lăsat panoul în zona deputaţilor Puterii, acesta s-a desprins de pe postament, iar democrat-liberalul a luat băţul de care era prins acesta şi l-a aruncat pe jos.

În urma acestui episod, Mihăiță Calimente a declarat că un deputat PDL i-a adresat  "o înjurătură românească în interes naţional”.

"Nu ştiu cum îl cheamă că nu prea a luat cuvântul în plen", a mai spus liberalul

Și pentru a nu fi mai prejos, Constantin Dascălu a declarat că a fost împins "un pic, aşa", în plenul Camerei, de către deputatul PNL Mihăiţă Calimente, el precizând că nu a aruncat cu un băţ după acesta şi că între ei nu a existat un schimb injurios de cuvinte.

Bătălia între Putere și Opoziție s-a încheiat în momentul în care parlamentarii PSD și PNL au părăsit sala, în urma răfuielii a rămânând un singur pierdat, poporul român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel