Scandal cu salariile profesorilor. 8% sau 13%? Cât va fi creșterea? Marius Nistor: Inacceptabil așa ceva!

FOTO: DC News
FOTO: DC News

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor în Educație, spune că acțiunea Guvernului a fost un „test” de atitudine.

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor în Educație, a vorbit public despre OUG-ul publicat de Guvern prin care menționa faptul că de la 1 ianuarie salariile profesorilor aveau să crească cu doar 8%, în loc de 13%, așa cum s-a promis de mai toți oamenii statului.

Ulterior, OUG-ul menționat a fost retras și înlocuit cu un altul în care este menționată creșterea de 13%. Acest lucru a ridicat multiple semne de întrebare, iar opinia lui Marius Nistor este că „guvernanții au dorit să testeze reacția celor afectați”. Ministerul Finanțelor a retras varianta cu 8% publicată „dintr-o eroare”.

„Noi știm foarte bine cu cât ar trebui să crească salariile. În conformitate cu ce s-a discutat la Palatul Victoria cu premierul Marcel Ciolacu la o întâlnire la care a participat și un reprezentat al Ministerului Finanțelor creșterile salariile trebuie să fie de 20% pentru angajații din învățământ în două tranșe: 13% de la 1 ianuarie, și diferența de la 1 iunie. Pe baza discuțiilor purtate, plecăm de la o creștere a anvelopei salariale cu șase miliarde pentru educație. Ce au făcut anexele cu grilele de salarizare pentru anul 2024, anexe care au fost înaintate Ministerului de Finanțe.”, a spus Marius Nistor, pentru Antena 3 CNN.

Ce prevede „ordonanța trenuleț”: Salariile profesorilor vor crește cu doar 13% 

„Ministrul de Finanțe nu-mi răspunde la telefon. Am avut posibilitatea să-l aud vorbind într-o intervenție la un post de televiziune. Domnia sa spunea că e vorba de o eroare materială. În momentul de față eu zic că nu cred așa ceva. Înclin să cred că a fost un test al părerii salariaților din învățământ, dar noi suntem vigilenți. Este inacceptabilă o asemenea atitudine, o asemenea procedură. De când activez în administrația sindicală nu mi s-a întâmplat niciodată ca ministrul de Finanțe să iasă cu tot felul de variante de acte normative contradictorii cu tot ceea ce s-a vorbit în ultimul timp.”a mai zis Marius Nistor, pentru Antena 3 CNN.

„Colegii mei profesori sunt revoltați. Acest lucru nu face decât să mărească lipsa de credibilitate în clasa politică. Cum poți crede într-un politician care-și asumă angajamente și care ulterior vine și le reinterpretează. Domnul ministru de Finanțe nu răspunde. Cerem prim-ministrului să intervină categoric. Premierul nu mi-a răspuns la telefon, dar a venit această reacție, că a fost o eroare materială.”, a încheiat Marius Nistor, pentru Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel