Scandal din cauza unei petreceri "doar pentru albi" la un club de noapte administrat de ruși în Sri Lanka

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Un afiș pentru o "Petrecere albă" organizată la sfârșitul săptămânii trecute la Sarayka Lounge, în popularul oraș stațiune Unawatuna, a stârnit un val de indignare al oamenilor care au interpretat-o ca remarcă rasistă.

Un afiș pentru o "Petrecere albă" organizată la sfârșitul săptămânii trecute la Sarayka Lounge, în popularul oraș stațiune Unawatuna, specifica un cod vestimentar alb, așa cum este normal pentru astfel de evenimente.

Cu toate acestea, afișul, care a fost distribuit pe scară largă pe internet, includea și un text care spunea "Face Control (Control Facial): Alb", ceea ce a stârnit indignarea oamenilor care au interpretat-o ca remarcă rasistă. Astfel, s-a ajuns la concluzia că persoanele care nu sunt albe nu vor avea voie să intre.

La scurt timp după ce furia a izbucnit în orașul de coastă din sudul țării, autoritățile din Asia de Sud au anunțat că anulează prelungirile vizelor turistice pe termen lung.

Însă președintele Ranil Wickremesinghe a exprimat îndoieli cu privire la faptul că guvernul va merge până la capăt cu aceste anulări, deoarece ar amenința veniturile atât de necesare ale turiștilor, potrivit NBC News.

Țara cu 22 de milioane de locuitori se luptă cu o criză economică de când și-a declarat falimentul în urmă cu doi ani, având datorii de peste 65 de miliarde de lire sterline.

Autoritatea pentru dezvoltarea turismului din Sri Lanka a declarat că turiștii ruși și ucraineni trebuie să părăsească țara până la 7 martie, după expirarea ultimei prelungiri a vizelor gratuite.

Luna trecută, Departamentul pentru Imigrări a declarat că vizele au fost prelungite din cauza "nefuncționării companiilor aeriene din regiune", dar comisarul general pentru imigrări a declarat că situația zborurilor s-a "normalizat".

Cu toate acestea, președintele a ordonat o investigație privind avizul, spunând că vizele nu pot fi anulate fără aprobarea cabinetului.

"Guvernul nu a decis în mod oficial să revoce prelungirile de viză acordate anterior acestor turiști", a declarat biroul său într-o postare pe X.

Rusia "condamnă cu fermitate toate formele de discriminare rasială"

După ce multe țări au impus restricții asupra cetățenilor ruși în urma invaziei din Ucraina, în urmă cu doi ani, mulți au venit în Sri Lanka când aceasta a oferit șederi aproape nelimitate.

Aproape 200.000 de ruși și 5.000 de ucraineni au vizitat țara anul trecut, potrivit departamentului de turism din Sri Lanka.

Nu este clar câți dintre aceștia au rămas în țară dincolo de durata obișnuită de 30 de zile a unei vize turistice.

Dar se crede că mii de persoane au rămas - inclusiv mulți care încearcă să evite să fie recrutați în armată.

De asemenea, nu este clar dacă sfârșitul prelungirii vizelor a avut legătură cu recenta revoltă provocată de presupusul eveniment "doar pentru albi".

Într-o postare pe Instagram, barul a declarat că a anulat evenimentul, unde urma ca trei DJ ruși să pună muzică, și că "nu va susține niciodată diverse declarații sau organizații rasiste".

Un utilizator care a pretins că este unul dintre organizatorii petrecerii și-a cerut scuze, spunând: "Nu a existat nicio răutate sau rasism în acest lucru".

"Am vrut să ne întâlnim cu expatriați care trăiesc aici de mult timp și care iubesc Sri Lanka", a declarat utilizatorul, adăugând că el și familia sa au fost nevoiți să părăsească insula din cauza abuzurilor și amenințărilor.

Într-o declarație, Ambasada Rusiei din Colombo a precizat că, "potrivit unor date neconfirmate, promotorul principal, precum și proprietarii unui bar care au fost de acord să găzduiască petrecerea sunt cetățeni ruși".

Rusia "condamnă cu fermitate toate formele de discriminare rasială", a adăugat aceasta, precizând că se așteaptă ca cetățenii să respecte legile și obiceiurile locale, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel