Simona Halep este în continuare suspendată provizoriu pentru dopaj şi aşteaptă procesul, amânat din nou. Agenţia de Integritate în Tenis (ITIA) a reclamat, pe lângă posibila dopare cu roxadustat, şi nereguli în paşaportul biologic al sportivei.
Val Vâlcu a apreciat, în cadrul emisiunii Deferiţi Mass Media, că în ciuda scandalului în care este implicată Simona Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj, un retailer român difuzează în continuare reclame cu sportiva.
"Aş vrea să apreciez că ultimul mare retailer român rulează în continuare reclamele cu Simona Halep. Nu s-a disociat!", a punctat Val Vâlcu.
"Săptămâna trecută, o companie de construcţii s-a hotărât să sprijine COSR. Să aplaudăm. Legat de retailerul care o susţine pe Halep, ei au susţinut şi COSR. Faptul că nu au renunţat la ea, bravo lor, îi onorează", a replicat Cozmin Guşă.
"Da, îi acordă prezumpţia de nevinovăţie, o susţin, e campioana noastră, nu s-au dus după fentă cum fac alţii", a mai subliniat Vâlcu.
"Dar a ieşit şi antrenorul ăla francez de partea ei, a spus ferm că ce păţeşte fata asta e mult peste toate standardele", a intervenit Bogdan Chirieac, făcând referire la Patrick Mouratoglou.
"Ideea este că uite, s-au făcut deja două filme artistice cu surorile Williams, iar noi nu am făcut niciunul cu Nadia Comăneci, nu mai zic de Simona Halep. Iar finanţările vin pentru filme din astea cu bube, mucegai şi noroi, despre cât de nasol e în România. Ministerul Culturii finanţează toate producţiile astea pentru festivaluri, unde trebuie să arătăm cât de nasol e în ţară", a continuat Val Vâlcu.
"Ar fi extraordinar cu Nadia. Mai ţineţi mintea cartea lui Ioan Chirilă, Nadia, apărută în anii '80? Ar fi un film de mare succes şi ar avea cine să joace acolo!", a concluzionat Cozmin Guşă.
"Nu o pot contrazice pe Simona Halep. În principiu, sunt de acord cu ce zice ea. La rândul meu, am reprezentat mai mulți sportivi, implicați în astfel de cazuri, în care audierile au tot fost amânate, după ce s-a dictat o suspendare provizorie. Pe de altă parte, vorbim despre un sistem supraîncărcat, care încearcă să facă față unui număr mare de cazuri de doping. De aceea, când se dă verdictul, perioada de suspendare provizorie e scăzută din sancțiunea finală. Din păcate, nici acest sistem nu compensează perioada lungă de așteptare, departe de antrenamente și meciuri“, a spus Srinivasan Saimani, avocat specializat pe astfel de cazuri, conform Reuters.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu