Deputatul USR Emanuel Ungureanu a recunoscut că a făcut o greșeală.
Facturile cresc de la o lună la alta, în timp ce hidrocentralele României sunt îngheţate în legi, rezoluţii şi hotărâri ale instanţelor. Proiectele sunt blocate de asociaţii care militează pentru protejarea mediului. Mai mult, la Curtea Constituţională s-a făcut o contestaţie la legea care debloca situaţia şi aceste hidrocentrale urmau să fie folosite.
Deputatul USR Emanuel Ungureanu a spus că marea responsabilitate pentru faptul că acele hidrocentrale nu sunt gata e la cei care au guvernat în zona de energie şi cei care au avut prim-miniştri în aceşti ani, nu USR.
„Nu am fost sceptic, am fost vehement cu privire la ultimii 30 de ani în care USR a avut cred că vreo șase în politică, în rest, în zona de energie, deciziile au fost la PSD și PNL”, a spus, marți seară, la Antena 3, deputatul USR Emanuel Ungureanu. „Nu vă pot lăsa să spuneți lucruri care nu au acoperire”, a intervenit Mihai Gâdea. „Poți bloca anumite lucruri cu un singur vot. Dumneavoastră sunteți un partid care a blocat la Curtea Constituțională. Nu invocați faptul că nu aveți 50 la sută”, a adăugat Mihai Gâdea.
„Marea responsabilitate pentru că, la această oră, acele hidrocentrale nu sunt gata sunt la cei care au guvernat în zona de energie și cei care au avut prim-miniștri în acești ani. Nu USR. Responsabilitatea mea și greșeala mea... mi-o asum. Eu nu ar fi trebuit și nici colegii mei să semnăm. (...) Am spus un lucru foarte clar: a fost o greșeală că am semnat această contestație și de această greșeală ne-am dat seama unii dintre noi de abia după ce această chestiune a fost discutată astăzi. I-am întrebat pe colegii mei: Măi oameni buni...
Știți cum e? Vine de la Senat cineva și spune: cutare proiect este plin de ilegalități, pentru că vor să distrugă unii mediul. (...) Doamna Prună, care se ocupa de zona asta de energie, a avut o problemă mare în familie și nu a fost la momentul la care am strâns semnăturile, nu a fost să ne consilieze, pentru că ne-ar fi spus să nu semnăm asta. Doamna Prună nu este pe lista semnatarilor.
Nu o să auziți de la niciun parlamentar de la PSD sau PNL cum auziți de la mine când fac o greșeală să-mi asum și să spun public”, a zis Emanuel Ungureanu.
Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării au aprobat, în şedinţa de marţi, actualizarea programului „Armata 2040”, pe principalele direcţii: bugetarea necesarului de personal al armatei, reconfigurarea programelor de înzestrare şi a eforturilor de refacere a stocurilor, modernizarea industriei de apărare, precum şi măsurile pentru o mai bună menţinere a personalului militar calificat, informează Administraţia Prezidenţială.
Programul „Armata 2040” urmăreşte dezvoltarea unor capabilităţi militare naţionale care să asigure îndeplinirea de către statul român a obligaţiei constituţionale de apărare a integrităţii teritoriale a României.
„În contextul deciziei de alocare a 2,5% din PIB pentru Apărare, începând cu 2023, membrii CSAT au concluzionat că există toate premisele pentru realizarea unei structuri de forţe armate cu capacitate de luptă ridicată, dotate cu echipamente moderne, interoperabile cu cele ale aliaţilor, capabile de a se disloca rapid pe teritoriul naţional sau pentru sprijinirea aliaţilor noştri, auto-sustenabile şi cu mijloace de protecţie multidimensională, cu un sistem de comandă şi control flexibil şi eficient", se arată în comunicatul citat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu