Scandal în Austria: Nehammer a vorbit atât de mult, de Ziua Națională, încât au leșinat soldații. Este anchetat

Cancelarul austriac Karl Nehammer, cel care a refuzat în nenumărate rânduri aderarea României în Spațiul Schengen, este anchetat în Parlament, după ce a avut un discurs mai lung decât cel stabilit, de Ziua Națională a Austriei.

Aproape 1000 de recruți au stat nemișcați, în picioare, timp de două ore, la ceremonia care a avut loc în data de 26 octombrie, cu ocazia Zilei Naționale a Austriei, potrivit Antena 3 care citează cotidianul Heute. Câțiva dintre ei nu au mai rezistat și au leșinat.

Acum, nu doar ministrul Apărării trebuie să dea explicații pentru discursul de 11 minute, în loc de 5, cum era stabilit, ci și cancelarul Karl Nehammer, care a ținut un discurs de 14 minute, în loc de cele cinci minute programate, scrie Digi, citând Heute.

Scandalul a pornit după ce au avut loc mai multe incidente: 80 de militari au fost nevoiți să plece de la eveniment din cauza unor probleme de sănătate, iar 14 au leșinat, potrivit ministerului austriac al Apărării. Și 18 civili care au luat parte la eveniment au leșinat.

Parlamentarul Mario Lindner, membru al Consiliului Național SPÖ, a adresat o interpelare parlamentară ministrului apărării, Klaudia Tanner, pe care o întreabă ce s-a întâmplat, ce măsuri s-au luat și cum vor fi evitate pe viitor astfel de situații. De asemenea, vrea să afle dacă nu cumva recruții au fost îmbrăcați prea gros și câți medici erau prezenți la fața locului pentru a acorda primul ajutor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel