Scandal în Cetate: Rectorul Institutului Teologic din Alba Iulia, luat la bătaie pe starda Păcii - VIDEO

rectorul-institutului-teologic-din-alba-iulia-batut-in-plina-strada-99191
rectorul-institutului-teologic-din-alba-iulia-batut-in-plina-strada-99191

Un nou scandal pune paie pe foc în disputa reorganizării teritoriale. Rectorul Institului Teologic Româno-Catolic din Alba Iulia a fost bătut în plină stradă de trei bărbaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică. Zoltan Olah a fost lovit cu o bâtă în cap, după ce a încercat să-i fotografieze pe agresori în timp ce vandalizau clădirile institutului şi casele din apropiere.

Sâmbătă noaptea, după miezul nopții, liniștea de pe strada Păcii din Alba Iulia a fost spartă de scandalul produs de trei tineri turbulenți care au început să spargă cu pietre și o bâtă de baseball geamurile unor clădiri, printre care se numărau și cele ale Institutului Teologic Romano-Catolic din municipiu.

Potrivit informațiilor puse la dispoziție de către Poliție, rectorul Institutului Teologic, Zoltan Olah, a ieşit în stradă. A sunat la 112 şi a ieşit să-i fotografieze pe vandali.

"Ei probabil şi-au dat seama că vor fi traşi la răspundere. În momentul acela au sărit la mine", spune Zoltan Olah.  După ce l-au lăsat inconştient, i-au furat aparatul de fotografiat şi s-au făcut nevăzuţi.

"Au strigat <afară cu ungurii din cetate din oraş>, <jos cu ungurii>", a precizat Janos Sas, director economic al Arhiepiscopiei Romano-Catolice.

Ministrul de externe ungar a catalogat totul ca fiind un eveniment anti-maghiar.

În acest sens, "MAE a transmis instrucţiuni Ambasadei de la Budapesta, în sensul obţinerii de clarificări cu privire la limbajul utilizat de partea ungară în comunicatul de presa, limbaj considerat neadecvat", a declarat Doris Mircea, purtător de cuvânt la MAE.

Abia după 24 de ore, Ministerul ungar şi-a nuanţat poziţia.

"A fost un incident izolat şi nu un efort organizat, concertat, împotriva maghiarilor de acolo", a afirmat Esther Pataky, purtător de cuvânt al MAE Ungaria.

Doi dintre agresori au fost prinşi şi au s-au ales cu dosar penal pentru distrugere, ultraj şi tâlhărie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel