Deputaţii puterii şi cei ai opoziţiei au avut marţi un schimb de replici la şedinţa comună a comisiilor juridică şi de apărare în care se dezbate proiectul de modificare a unor acte normative în domeniul ordinii şi siguranţei publice, reprezentanţii PNL şi cei ai USR părăsind şedinţa.
Disputele au fost declanşate în urma propunerii PNL de amânare a discuţiilor asupra acestui proiect. Liberalii au invocat că pentru dezbaterea proiectului care se referă la extinderea atribuţiilor poliţiştilor este nevoie de avizul CSAT. În replică, reprezentanţii PSD au susţinut că Parlamentul este puterea legiuitoare, iar CSAT nu este mai presus de Parlament.
Propunerea PNL a fost supusă la vot, iar deputaţii s-au contrazis asupra rezultatului şi au strigat unii la alţii, acuzându-se reciproc. Reprezentanţii Opoziţiei au susţinut că în favoarea amânării au fost 21 de voturi, iar cei ai PSD au afirmat că sunt doar 18 voturi pentru. Preşedintele Comisiei juridice, Nicuşor Halici, a decis să se facă apel nominal. Halici a anunţat, după apelul nominal, că sunt 19 deputaţi de la opoziţie prezenţi, iar de la Alianţa PSD-ALDE - 20.
'Deci votul la amânare este 19 voturi pentru, 20 împotrivă şi o abţinere', a precizat Halici, adăugând că a fost respinsă propunerea de amânare a proiectului. Deputaţii liberali şi cei ai USR au părăsit întrunirea. Preşedintele de şedinţă a decis ca dezbaterile să continue în lipsa opoziţiei.
Proiectul a fost iniţiat de deputatul PSD Florin Iordache şi de senatorul PSD Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News