Românii se declară nemulțumiți de schimbarea bruscă a regulilor. Ideea că trebuie să stea în carantină, chiar și cu testul PCR negativ, i-a făcut pe unii să își piardă cumpătul.
"Urmează carantina 10 zile. Asta este, ce pot să zic mai mult. Am testul negativ, l-am făcut în Anglia, am trecut cu brio la francezi, în schimb, aici, în România, a trebuit să aștept după niște foi.", a declarat un român în vamă.
Cu noile reguli, planul multora a fost dat peste cap, mai ales că mulți români au aflat de ele abia la intrarea în țară.
"Cu două teste făcute, trebuie să stăm în carantină. Eu am vaccinurile făcute, e păcat. Dcaă știam că trebuie să stau în carantină două săptămâni, nu veneam. Avem și teste rapide făcute ieri, sunt valabile în Germania, însă în România, nu.", a spus o femeie.
DSP Arad spune că problemele sunt mult mai grave.
"Noi mai avem o problemă: lipsa de personal. Nu putem face față, personalul este foarte epuizat. Este foarte greu pentru o femeie asistent medical să stea la minus 18 grade, cum a fost aseară (n.r. - sâmbătă), să facă acel triaj epidemiologic la sute de oameni. Am avut 800 de oameni carantinați pe o perioadă de opt ore. Deoarece mulți asistenți nu știu toate regulile, ci le află de pe o zi pe alta, se vor face greșeli majore. Vom carantina persoane care nu trebuie să fie carantinate sau invers.", a declarat Horea Timiș, director DSP Arad, la Digi 24.
Operațiunile de intrare în țară s-ar fi desfășurat mai ușor în Vama Nădlac, dacă oamenii și-ar fi putut înscrie datele prin intermediul unei aplicații informatice. Horea Timiș, director DSP Arad, a recunoscut, duminică, că aplicația există, doar că proiectul nu a primit aprobare de la București.
"Există o aplicație pe care am vrut să o testăm în vamă, ca totul să fie online, dar comisia de specialitate de la București nu a acceptat-o.", a dezvăluit șeful DSP Arad.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu