Scandal la hochei: suspendaţii sunt şi acum la lotul naţional

jucator hochei
jucator hochei

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Hochei pe Gheata, Marian Negoita sustine ca masura Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, de a-i suspenda pe termen nelimitat pe hocheistii de etnie maghiara care l-au agresat, in vestiar, pe singurul roman din lotul U-16 al "nationalei" noastre, este nesocotita de actuala conducere federala.

Marian Negoita a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca Istvan Gereb, Molnar Akos si Antal Alfred fac parte, in continuare, din lotul U-16, desi Federatia luase act de decizia Comisiei de Etica a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, care i-a suspendat pe termen nedeterminat.

Desi nu contesta predeapsa primita de cei trei sportivi, fostul presedinte al FRGH considera ca nu ei sunt de vina pentru fapta lor, ci educatia primita si influenta din partea parintilor, conducatorilor lotului si celor de la Federatie. Marian Negoita crede ca astfel de conflicte ar putea fi evitate prin alcatuirea unor loturi echilibrate, din punct de vedere etnic si zonal.

"Pe 1 decembrie, in cadrul pregatirilor pentru lotul U-16 se afla un singur bucurestean: Bogdan Marinescu. Baiatul a fost batut si i s-au adus injurii, se spune ca ar fi fost si ceva injurii la adresa Romaniei, dar astea nu au o relevanta prea mare. Ce s-a intamplat intre niste copii este altceva, e normal intre ei. Conflictul interetnic a fost o intamplare. Daca asa au auzit acasa sau la conducatorii Federatiei, conducatorii lotului sau ai echipei de la Miercurea Ciuc, asa se si comporta. Am aflat ca cei trei suspendati pe termen nedeterminat sunt bine-mersi, la o actiune cu lotul U-16 in Slovacia! Sunt suspendati doar pe hartie si doar la meciurile oficiale", a declarat Marian Negoita, in cadrul emisiunii "Fotbal la matineu", realizata de Horatiu Sima.

"Problema a fost in momentul in care Federatia a stabilit loturile si a hotarat ca majoritatea sa vina din Miercurea Ciuc, Tinutul Secuiesc. Diferenta de proportii naste conflicte. Eu si cei dinaintea mea am incercat mereu sa facem grupuri echilibrate, din punct de vedere etnic. Ce era in tribune era treaba spectatorilor, dar pe teren sau intre jucatori nu existau probleme de acest gen", a mai spus fostul conducator al hocheiului romanesc.

"In momentul in care conduci Federatia asa cum o faci de patru ani, e normal sa se intample asa ceva. Unii dintre actualii conducatori fac niste treburi extraordinare, dar numai la nivel local: Miercurea Ciuc si Gheorgheni. Ar trebui sa dezvolte hocheiul la nivel national, nu doar acolo. Credeti ca vreunul dintre conducatorii Federatiei a fost la reun club din afara acelei zone, sa intrebe cluburile cu sectii de hochei daca au nevoie de ajutor pentru patinoare sau pentru activitatea sportiva, in general", a incheiat Marian Negoita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel