România a spulberat Kosovo, în Liga Națiunilor, la redebutul lui Mircea Lucescu - Rezultat final

Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin

Naţionala de fotbal a României, la redebutul lui Mircea Lucescu pe banca tricolorilor, a înfruntat Kosovo, în deplasare, pe Stadionul ''Fadil Volkri'' din Prishtina, în Grupa C2 a Ligii Naţiunilor. 

Naţionala de fotbal a României a învins clar selecţionata Kosovo, cu scorul de 3-0 (1-0). La 38 de ani de la ultimul meci al lui Mircea Lucescu pe banca tehnică a tricolorilor, România s-a impus prin golurile marcate de Dennis Man, în minutul 40, Răzvan Marin, în minutul 51 prin penalty, Denis Drăguş, în minutul 82. Naționala României a avut și două bare, ambele prin Valentin Mihăilă. 

Primiți cu ostilitate la Priștina

După cum era de așteptat fotbaliștii români au fost primiți cu ostilitate la Priștina, având în vedere că, la anterioarele dueluri, suporterii români au scandat ”Kosovo e Serbia”.

Astfel, la meciul de vineri seară, când s-a intonat imnul României, la începutul partidei, mii de spectatori kosovari, din tribunele arenei din Prishtina, au fluierat și huiduit.

De menționat este faptul că România nu a avut dreptul să aibă o galerie la partida din Priștina Kosovo, din cauza unei sancțiuni primite de la UEFA.

Cum s-a desfășurat meciul

Kosovo a avut o posesie mai bună, dar nu a reuşit să îşi creeze ocazii mari de gol. Muriqi (9) a reluat peste poartă, Niţă a reţinut lângă bară mingea trimisă cu capul de Rashica (31), Rexhbecaj (39) a trimis din voleu peste poartă de la 25 de metri, iar Muriqi, jucător care a marcat recent în poarta lui Real Madrid, a reluat cu capul pe lângă ţintă (45+2). Man a semnat prima ocazie a tricolorilor (13), dar Muric a reţinut lângă bară. Stanciu (25) a şutat de la 25 de metri, dar Muric a fost la post.

Drăguş (36) a trimis o lovitură de cap slabă, la centrarea lui Man, iar Muric nu a avut emoţii. În min. 40, un contraatac al echipei României a dus mingea la Man, iar atacantul Parmei a marcat cu toată opoziţia lui Muric, cu un şut de la 16 metri. România putea intra cu un avantaj mai mare la pauză, dar Mihăilă a şutat în bară (44), după o combinaţie cu colegul său de la Parma. Echipa antrenată de Mircea Lucescu s-a desprins în debutul reprizei secunde, dintr-un penalty transformat impecabil de Răzvan Marin (51).

Man a obţinut lovitura de pedeapsă, după ce a fost şters de Berisha în marginea careului mic, infracţiunea fiind semnalizată de arbitrajul video şi ratificată de Agaev. Mihăilă a fost în prima plan la două faze, dar şutul său din min. 53 a fost apărat de Muric, iar în min. 59 a nimerit vinclul porţii adverse după o intercepţie. Kosovo a păstrat o posesie bună, dar şi-a creat situaţii notabile cu greutate chiar şi după intrarea ex-rapidiştilor Ermal Krasniqi şi Albion Rrahmani. Krasniqi (71) a şutat pe lângă poartă de la 20 m, fiind imitat de Rashica (77).

După ce Răzvan Marin a tras peste poartă de la 22 de metri (75), România a ridicat scorul la unul de forfait: Mihăilă a reuşit o intercepţie, a şutat la poartă, Muric a respins, iar Drăguş a reluat în plasă (82). Finalul de meci a fost marcat de câteva altercaţii între jucători, soldate cu cartonaşe galbene, gazdele au rămas în zece oameni după eliminarea lui Vojvoda (85), iar mai mulţi spectatori au pătruns pe teren (minutele 84, 87, 90+1), jocul fiind întrerupt. Deşi Kosovo a încheiat cu o posesie de 57% (faţă de 43%), România a dominat statistica, având 8-1 la şuturi pe poartă, conform Agerpres.

Echipele de start

Kosovo: 1. Arijanet Muric - 15. Mergim Vojvoda, 13. Amir Rrahmani (căpitan), 3. Fidan Aliti, 23. Leart Paqarada - 10. Edon Zhegrova, 14. Valon Berisha, 6. Elvis Rexhbecaj, 7. Milot Rashica - 18. Vedat Muriqi, 11. Fisnik Asllani.

Selecţioner: Franco Foda.

Rezerve: 12. Visar Bekaj, 16. Ilir Avdyli - 2. Florent Hadergjonaj, 4. Ilir Krasniqi, 5. Lumbardh Dellova, 8. Florent Muslija, 9. Albion Rrahmani, 17. Ermal. Krasniqi, 19. Lindon Emerllahu, 20. Emir Sahiti, 21. Donat Rrudhani, 22. Astrit Selmani.

România: 1. Florin Niţă - 2. Andrei Raţiu, 3. Radu Drăguşin, 15. Andrei Burcă, 11. Nicuşor Bancu - 18. Răzvan Marin, 6. Marius Marin, 10. Nicolae Stanciu (căpitan) - 20. Dennis Man, 19. Denis Drăguş, 13. Valentin Mihăilă.

Selecţioner: Mircea Lucescu. Rezerve: 12. Laurenţiu Popescu, 16. Ştefan Târnovanu - 4. Cristian Manea, 5. Viorel Ghiţă, 7. Denis Alibec, 8. Andrei Artean, 9. George Puşcaş, 14. Ianis Hagi, 17. Florinel Coman, 21. Darius Olaru, 22. Alexandru Mitriţă, 23. Deian Sorescu.

Arbitru: Aliar Agaev; arbitri asistenţi: Zeinal Zeinalov, Akif Amirali; al patrulea oficial: Ingilab Mamadov (toţi din Azerbaidjan) Arbitru video: Luca Pairetto; arbitru asistent video: Matteo Gariglio (ambii din Italia) Observator UEFA pentru arbitri: Michael Argyrou (Cipru); Delegat UEFA: Andrei Medinţev (Bulgaria).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel