Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat, săptămâna trecută, că este în cea mai dificilă perioadă de când este primar. Situația devine pentru edil și mai grea, după refuzul primit săptămâna aceasta.
"Mă aflu în cea mai dificilă perioadă de când sunt primar. De trei zile nu dorm şi tot port discuţii cu primari pentru a duce gunoaiele în afara judeţului. De mâine este sistată depunerea de gunoaie pe rampa Salprest de la Pata Rât, operatorii au fost notificaţi în acest sens, contractele au fost reziliate şi nu mai pot fi depuse gunoaie acolo. Suntem în discuţii avansate cu cei din Alba Iulia, dar şi acolo va fi ceva provizoriu, doar până la începutul lunii iulie. Am vorbit şi la Satu Mare, dar acolo doar săptămâna viitoare se va lua în discuţie acest lucru. Nu ne primeşte aproape nimeni, pentru că volumul gunoaielor de la Cluj este foarte mare. Pe de altă parte, dacă ducem gunoaiele în alt judeţe înseamă costuri suplimentare pentru toată lumea. Este cea mai dificilă problemă pe care o am, restul le mai pot rezolva, dar acum nu depinde doar de Primărie. Este o situaţie extrem de complicată", a spunea Emil Boc, săptămâna trecută la Napoca FM.
PSD, PNL și UDMR împotriva cererii lui Boc
În Satu Mare a fost scandal, după cum scrie satumareonline.ro. În 14 iulie expiră contractul cu Alba Iulia, iar Clujul trebuie să găsească o rezolvare. Soluția era să ducă gunoiul la Doba, în Satu Mare. În Consiliul Județean Satu Mare, a fost un conflict între consilieri, care nu s-au înțeles asupra problemei. La ședința trecută, UDMR și PNL au contestat proiectul de hotărâre. La ședința de săptămâna aceasta, a fost contestat și de PSD. Inițial, contractul trebuia să fie pe trei luni, cu posibilitate de prelungire de până la un an.
Argumente pro și contra
Potrivit sursei citate, iată care au fost argumentele pro și contra: "Argumentele pro au fost cele de natură financiară – mai precis, din banii promişi de clujeni am putea închide prima celulă de depozitare a deşeurilor de la Doba şi am putea deschide o a doua celulă, pentru a asigura timp de mai mulţi ani fără probleme managementul deşeurilor în întregul judeţ Satu Mare – însă argumentele contra au fost cele legate de deranjul pricinuit de un flux prea mare de camioane ce ar transporta deşeurile între Cluj şi Doba, precum şi stricăciunile pe care le-ar provoca un trafic greu atât de intens pe drumul dintre Mădăras şi Gelu". Vicepreşedintele CJ Satu Mare, Mircea Govor, a subliniat stricăciunile pe care le-ar produce camioanele (câte 60 în fiecare zi) pe drumurile din judeţ, iar pe de altă parte în privinţa deranjului pentru populaţie şi a poluării mediului.
Discuția a ajuns o polemică despre cifre și calcule și a degenerat când s-a abordat tema tăierilor de salarii care s-au făcut în 2010, pe vremea în care liberalii de acum erau PDL-işti. Liberalii au părăsit sala de ședințe și s-au întors după ce proiectul de hotărâre a fost scos de pe ordinea de zi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News