Scandal la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, în timpul vizitei lui Iohannis. Ruda unui pacient s-a plâns de condiţii

Klaus Iohannis, vizita la Spitalul Floreasca. Sursa: presidency.ro
Klaus Iohannis, vizita la Spitalul Floreasca. Sursa: presidency.ro

 Preşedintele Klaus Iohannis i-a vizitat, marţi, pe răniţii din exploziile de la Crevedia, internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti.

Cu ocazia vizitei, şeful statului s-a întâlnit şi cu cadrele medicale care lucrează la spital.

'Am vizitat pompierii răniţi care sunt aici în spital. Am întâlnit două categorii de persoane pe care trebuie să recunosc că le admir şi le stimez: pompierii, care au fost la intervenţie, profesionişti, hotărâţi, dăruiţi şi care, din păcate, au fost răniţi în cadrul acestei intervenţii, pe de altă parte, evident, medici, întregul corp medical, care s-a mobilizat incredibil, rapid de tot s-a mobilizat întregul spital, a preluat pacienţii, i-a tratat şi aceste intervenţii foarte rapide cred că putem să spunem că au salvat vieţi şi destine', a afirmat şeful statului, după vizită.

El a catalogat spitalul vizitat drept exemplar. La finalul vizitei, ruda unei paciente internate în spital a reclamat condiţiile de la Spitalul Clinic de Urgenţă.

'Aştept salvarea. Vineri am aflat că mama are cancer şi voi ne certaţi, ne umiliţi şi ne-aţi dat afară din spital. Pentru ce? Ca să aştept să vină Iohannis? Şi mama stă de la 11,00 să aştepte să vină salvarea să o ducă acasă. Nu m-aţi lăsat cu o pereche de pampers să-i aduc să o schimbe. (...)

Veniţi pe secţie să vedeţi ce echipă de medici străluciţi sunt la ortopedie, medicii lucrează în condiţii la 40 şi ceva de grade în saloane pentru că nu funcţionează sistemul de ventilaţie. (...) Ştiţi ce mă nemulţumeşte? Umilinţa pe care noi o tolerăm. Ştiţi câţi aparţinători sunt acolo? O grămadă. Suportă în tăcere. (...) În primul rând condiţiile, sistemul de ventilaţie este nefuncţional de multă vreme', a spus între altele femeia.

Iohannis, întrebat dacă se impune vreo demisie după Crevedia: De data aceasta, autoritățile și Guvernul au intervenit cu rapiditate

Întrebat dacă se impune vreo demisie după Crevedia, președintele a spus că au fost luate măsurile care au putut fi luate. 

„De data aceasta, autoritățile și Guvernul au intervenit cu rapiditate și cred că au fost luate măsurile care au putut fi luate. Mai departe, vedem ce aduce o analiză politică.", a spus Klaus Iohannis. 

La trei zile de la tragedia din Crevedia, Klaus Iohannis a fost așteptat la Spitalul Floreasca, unde se află internate mai multe persoane rănite în urma exploziei de la fosta stație GPL.

„Am fost în vizită, am vizitat pompierii răniți care sunt aici, în spital. Am întâlnit două categorii de persoane pe care trebuie să recunosc că le admir și le stimez. Pompierii care au fost la intervenție, profesioniști, hotărâți, dăruiți, și care, din păcate, au fost răniți în cadrul acestei intervenții. Pe de altă parte, evident, medicii, întregul corp medical, care s-a mobilizat incredibil. Rapid de tot s-a mobilizat întregul spital, a preluat pacienții, i-a tratat și aceste intervenții foarte rapide cred că putem să spunem că au salvat vieți și destine.

Și unii, și alții au toată aprecierea și admirația mea. Pe pacienți i-am întrebat și despre intervenție, am avut un dialog cu ei și le-am dorit însănătoșire grabnică. Iar pe cei din corpul medical i-am felicitat pentru munca pe care o fac nu doar acum, în fiecare zi". Vezi continuarea declarațiilor lui Iohannis, aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel