Scandal la un azil din Vâlcea care trebuie închis. Proprietarul nu lasă autoritățile să preia bătrânii

Sursa foto: captura video Antena 3
Sursa foto: captura video Antena 3

Autoritățil așteaptă în faţa porţilor unui azil din Vâlcea, de la ora 18:30, pentru a prelua bătrânii din centru, în vederea relocării, însă proprietarul nu vrea să deschida porțile.

În urma controalelor făcute astăzi în Vâlcea, s-a ajuns la concluzia că acest centru trebuie închis, iar persoanele relocate. Însă, în momentul în care s-a încercat preluarea vârstnicilor, autorităţile s-au lovit de refuzul proprietarului care nu a dorit să deschidă porțile centrului. Echipele de control aşteaptă decizia unui procuror pentru a vedea cum se poate proceda în continuare. În azil s-ar afla 40 de persoane.

OPC a descoperit mai multe nereguli privind hrana pe care oamenii din acest centru o primeau și a cerut închiderea azilului.

Ce spune patronul azilului

"Păi, dacă au venit cu cagule, cu măşti, au venit cu sirene... La ce să intre? Pentru că aseară mi-au spus, telefonic, că vor să ia bătrânii pentru că nu sunt condiţii. Păi, ce condiţii? Sunt foarte bune condiţiile! Este un abuz! Vor să îi ducă în altă parte. Mi s-a spus să ies la interval. Eu nu voi ieşi niciodată la interval, indiferent ce se va întâmpla. Să vă spun şi cu hrana... Este adevărat, nu am făcut achiziţii, să îmi aducă cineva mâncarea. Ieri mi-au zis. Nu mi-au spus niciodată, au fost în control. Sunt din 2012 cu căminul, nu m-a întrebat niciodată de ce nu aduc hrana prin unităţi", a spus Dumitrescu Constantin,  patronul azilului, în vârstă de 80 de ani, la Antena 3.

"Nu autorităţile au venit! Au venit mascații, sirenele, salvarea, pompierii. Au venit, astăzi, în control. Au fost nouă oameni în control, de dimineaţă. Au fost şi ieri. Cum nu i-am lăsat? Ne-au lăsat procese verbale, ne-au amendat cu 70 de milioane. Este un abuz! .(...) Nu ne-a anunțat nimeni că va fi închis azilul și că vor fi preluați bătrânii. Pe 31 iunie, am avut control pentru prelungirea cu cinci ani. Se minte", a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel