Scandal mare după ce Iohannis l-a decorat pe Aurelian Bădulescu

Asociația MozaiQ critică vehement decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l decora pe Aurelian Bădulescu cu Ordinul Național „Pentru Merit”, considerând că această distincție răsplătește comportamente homofobe și discriminatoare. Bădulescu a fost sancționat în trecut de CNCD pentru declarații homofobe, iar MozaiQ solicită retragerea distincției, afirmând că asemenea comportamente nu ar trebui recompensate în politică și spațiul public.

Asociația MozaiQ, cunoscută pentru lupta sa în apărarea drepturilor persoanelor LGBTI din România, și-a exprimat consternarea față de decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l decora pe Aurelian Bădulescu cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler. Organizația consideră că această decorație oferită fostului viceprimar al Capitalei răsplătește atitudini inacceptabile, incluzând declarații homofobe și dispreț față de minorități.

Contextul sancționării lui Aurelian Bădulescu

Bădulescu a fost sancționat în 2020 de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu o amendă de 2.000 de lei. Această măsură a venit ca urmare a unor declarații considerate „incalificabile” și „homofobe”, făcute în cadrul unei emisiuni televizate, în care acesta afirma: „Aaa... anormalitatea și homosexualitatea și bulangii îi transformăm acum în progresiști. (...) Și cum să îi fac? Homosexuali, progresiști? Dar procuriști pot să le spun?”. Aceste declarații, făcute în perioada în care Bădulescu era viceprimar, au fost aspru criticate de unsprezece organizații ale societății civile.

Reacția MozaiQ

Asociația MozaiQ a catalogat decorația oferită de președinte drept un mesaj greșit transmis societății românești, subliniind că aceasta nu reflectă atașamentul față de valorile europene ale respectului reciproc și protejării drepturilor minorităților.

„Considerăm că decorarea unui astfel de individ grobian și homofob de către președintele României transmite un semnal greșit către societatea românească și arată lipsa de atașament față de valorile drepturilor omului, care reprezintă baza unei democrații”, se arată în comunicatul organizației.

Vlad Viski, directorul executiv al MozaiQ, și-a exprimat indignarea față de această decorație, întrebându-se ce merite ar putea justifica o astfel de distincție: „Cariera lui s-a construit pe insulte, injurii, agresiuni fizice și vulgaritate. Acest om nici nu își are locul în politică”.

În concluzie, MozaiQ solicită Administrației Prezidențiale să retragă distincția acordată lui Aurelian Bădulescu, argumentând că astfel de comportamente nu ar trebui recompensate sau acceptate în viața publică. „Retragerea decorației ar transmite un semnal clar că astfel de comportamente nu își au locul în politică și în spațiul public”, subliniază comunicatul organizației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel