Cazul profesorului de matematică de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Capitală, acuzat că ar fi pus un elev să se târască în genunchi pentru o notă mai mare, a împărţit părinţii, elevii și dascălii în două tabere.
Unii susțin că totul a fost doar o glumă, iar alții spun că influenţaţi de conducerea şcolii, copiii şi-au stabilit o poveste ca să-l apere pe profesor. Deocamdată, o echipa trimisă în control de ministrul Educaţiei a început o anchetă.
Claudiu Corcodel, profesor de matematică la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" Nehoiu (Buzău), sare în apărarea colegului său, Severius Moldoveanu, de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Capitală. Dascălul buzoian a fost și el protagonistul unui episod similar, fiind acuzat că și-a umilit mai multe eleve. Claudiu Corcodel susține că batjocorirea profesorilor cu rezultate foarte bune a ajuns un sport național.
"Noul SPORT NAȚIONAL: umilirea publică a profesorilor de liceu care au rezultate
Decembrie 2015 (the beginnings): elevi pe care se presupunea că i-am forțat să ia notițe "pe burtă" la Liceul teoretic "Nicolae Iorga" din Nehoiu. Între timp cele două eleve au recunoscut că s-au așezat din proprie inițiativă în poziția respectivă (n.r. - pe burtă). Al treilea elev nici măcar nu a stat "pe burtă", ci sprijinit de un perete.
Ianuarie 2016: elevi care se presupune că au fost forțați să facă flotări la Colegiului de Științe ale Naturii ,,Emil Racoviță" din Brașov.
Februarie 2016: elevi care se presupune că ar fi fost forțați să "se târâie în genunchi" pentru o notă bună, la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu" din București", a pus Claudiu Corcodel.
"La orice înscenare de acest tip ar trebui să intervină prompt Inspectoratul Școlar. Nu există elev de liceu în ziua de astăzi căruia profesorul să-i poată "comanda" să stea pe burtă, în genunchi sau să facă flotări (cu excepția orelor de sport). Oricât de exigent/exagerat ar fi un profesor, elevul de liceu din ziua de astăzi are o personalitate extrem de puternică, este chiar "rebel" la această vârstă, deci nici vorbă să-l poți obliga să stea în tot felul de posturi ca cele amintite. Aceste înscenări mizerabile sunt doar o bătaie de joc la adresa noastră, a cadrelor didactice. Eu consider că vina nu este a elevilor, așa cum s-ar putea interpreta la o primă vedere, ci elevii sunt folosiți/manipulați de diverse cadre didactice, diriginți, eventual directori. Mergând pe o logică elementară, consider că este doar începutul acestui fenomen, vor urma și alte cazuri. Aviz Ministerului Educației: lovindu-se în profesioniști, practic se lovește în imaginea întregului sistem de învățământ preuniversitar de stat", a adăugat profesorul Claudiu Corcodel.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News