Scandal moțiune de cenzură. Turcan: Sunteți obligați

Raluca Turcan
Raluca Turcan

Moţiunea de cenzură intitulată "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!", iniţiată de PNL, USR şi PMP, va fi dezbătută şi supusă votului joi.

Publicitate

PNL a solicitat, joi, la începutul şedinţei plenului Parlamentului, în care este programată dezbaterea moţiunii de cenzură, suplimentarea ordinii de zi cu două declaraţii - una privind transpunerea recomandărilor Comisiei Europene în legislaţia privind Justiţia, iar alta referitoare la situaţia economică.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a precizat că PNL a depus joi la Birourile permanente cele două propuneri şi acestea trebuie incluse pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului, înaintea dezbaterii moţiunii de cenzură.

Parlamentul este obligat


"PNL solicită introducerea pe ordinea de zi a două declaraţii - una privind transpunerea recomandării Comisiei Europene în legislaţia privind Justiţia şi o declaraţie referitoare la derapajul economic şi atacul susţinut pe care Guvernul îl face la adresa mediului economic, societăţii în general. Aceste două declaraţii au fost înregistrate la Birourile permanente. Parlamentul este obligat să reafirme sprijinul faţă de respectarea valorilor europene, egalitatea în faţa legii, respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Parlamentul este obligat să adopte o atitudine proactivă în sprijinul implementării recomandărilor Comisiei Europene. (...) În privinţa celei de a doua declaraţii pe teme economice este obligatoriu ca Parlamentul să ia atitudine faţă de măsurile fiscal-economice anunţate de Guvern. Guvernul are o poziţie antieconomică, a bulversat economia, este un comportament economic fără precedent", a spus Turcan.

Florin Iordache, reacție


În replică, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, preşedintele de şedinţă, a arătat că nu poate supune la vot această propunere, pentru că este contrară Regulamentului.

CITEȘTE ȘI Moțiune de cenzură. Orban, atac dur: Mai prost ca Dăncilă

"Aţi pierdut momentul luni dimineaţă. Materialele se înregistrează cu cel puţin cu 10 zile înainte, astfel încât parlamentarii să aibă posibilitatea să le discute şi să facă amendamente. Nu puteţi cere atât timp cât nu s-a discutat aşa ceva. Regulamentar, trebuie trimise la comisii şi să aibă ocazia să formuleze amendamente. Le discutăm în următorul Bp reunit şi le trimitem comisiilor de specialitate", a precizat Iordache.

După discuţiile procedurale, Florin Iordache a anunţat o pauză de consultări, iar după cinci minute şedinţa a fost reluată.

VEZI ȘI Florin Roman, nervi în plen: CINE A SOLICITAT PREZENȚA ACESTOR TRUPE în Parlament?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel