Viorica Dăncilă a făcut un nou comentariu asupra scandalului dintre Răzvan Cuc şi fosta directoare a TAROM, Mădălina Mezei, afirmând că nimeni nu ar fi inconştient să creadă că poate ţine avioane la sol.
"Noi am trimis Corpul de Control atât la TAROM, cât şi la Ministerul Transporturilor. Să văd care este rezultatul Corpului de Control şi să vedem dacă din informaţiile pe care le dăm noi să nu ne interferăm cumva cu ancheta DNA. Eu vreau adevărul. Pe mine mă interesează adevărul, şi dacă a greşit cineva din Guvern, voi fi necruţătoare. (...) Nu-mi vine să cred acest lucru (existenţa unui ordin ca avioanele să fie ţinute la sol - n.red.). Şi nu cred acest lucru să vă spun de ce: în România, dacă a întârziat un avion un sfert de oră, premierul a fost cel vinovat. Deci vă daţi seama că dacă un avion din cele care veneau întârziau 10 minute, imediat se creau suspiciuni. Deci nu cred că cineva poate să fie inconştient şi să ia o asemenea decizie. Deci eu cred că aceste informaţii nu se pliază pe realitate", a afirmat liderul PSD, într-o conferinţă de presă susţinută la Suceava, conform Agerpres.
Consiliul de Administraţie al companiei TAROM l-a desemnat luni pe George Costin Barbu în funcţia de director general provizoriu pentru un mandat de patru luni, în condiţiile OUG 109/2011, acesta înlocuind-o în funcţie pe Daniela Mădălina Mezei, care a fost revocată din funcţie pe 15 octombrie.
TAROM a anunţat săptămână trecută, printr-un comunicat, că membrii CA au constatat nerespectarea contractului de mandat de către Mădălina Mezei şi au hotărât, cu unanimitate de voturi, revocarea acesteia din funcţia de director general interimar.
Preşedintele PNL, premierul desemnat Ludovic Orban, declarase anterior că, potrivit unor reprezentanţi ai TAROM, directoarea companiei, Mădălina Mezei, a fost demisă la începutul acestei săptămâni deoarece ar fi refuzat să ţină la sol aeronavele în ziua moţiunii de cenzură, având în vedere că peste 20 de parlamentari urmau să vină din ţară la Bucureşti. Mădălina Mezei a declarat, vineri, 18 octombrie, că ministrul interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a solicitat, cu două zile înainte de votarea moţiunii de cenzură, anularea a cinci zboruri interne şi să identifice parlamentarii care se aflau la bordul aeronavelor respective.
"Domnul ministru m-a chemat la dumnealui în birou cu două zile înainte (de votul Moţiunii din Parlament, n.r.) să-mi spună că trebuie să anulăm nişte curse interne ca să oprim accesul parlamentarilor la votarea moţiunii de cenzură. I-am răspuns că aşa ceva este imposibil pentru că noi nu suntem stăpâni de sclavi, suntem o companie de oameni liberi. Indiferent de ce le-aş fi spus eu piloţilor, nu ar fi făcut niciodată aşa ceva. Evident, eu nu aş fi putut să cer aşa ceva subordonaţilor companiei. Iniţial, era vorba despre cinci zboruri - două curse de Timişoara şi Oradea, Baia Mare, Satu Mare. Domnul ministru mi-a cerut să identific senatorii şi deputaţii care se aflau la bord, i-am arătat, după care mi-a zis că mă contactează a doua zi să-mi spună finalul deciziei dumnealui. Bineînţeles, în acea seară am fost afectată puternic emoţional, m-am gândit cum să fac, cum să-i demontez planul, cum să-i spun că aşa ceva nu e posibil pentru că era vorba despre proiectul TAROM care risca să fie oprit", a afirmat Mezei.
La rândul său. ministrul interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat vineri seara că nu i-a solicitat fostului director general de la TAROM, Mădălina Mezei, să reţină avioane la sol, precizând însă că a întrebat-o pe aceasta ce parlamentari zboară şi dacă totul este în regulă. Premierul demis Viorica Dăncilă a dispus trimiterea Corpului de control al prim-ministrului la Ministerul Transporturilor şi la Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA, 'în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media', a informat Guvernul
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News