Scandalul azilelor. Premierul Marcel Ciolacu, declarații: Este clar că vorbim de corupție instituţională, de încrengături locale

Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu
Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu face mai multe declarații legate de scandalul azilelor.

Principalele declarații:

- Statul român are nevoie de ajutor. Procesul schimbării mentalităţii va fi unul de lungă durată, indiferent de măsurile pe care le vom lua.

- Protecţia socială a dovedit că a fost folosită fără empatie, ca un business, unde s-a făcut o mare greşeală de abordare. Ei pot sa finanțeze, dar cei acre se ocupau efectiv trebuiau sa fie de alta profesie si alta aplicare.

- Este clar că vorbim de corupție instituţională, de încrengături locale, astfel încât "business-ul" să fie cât mai profitabil.

- Insist cu desființarea a cel puțin unei instituții din interiorul Ministerului Muncii, fiind o verigă în plus folosită de cineva pentru a scoate nişte profituri, nu pentru a proteja persoanele. Sunt convins, cu ajutorul Curții de Conturi vom descoperi că  aceleași persoane sunt plătite de 2-3 ori, neexistând un registru.

- Trebuie o abordarea diferită în ceea ce priveşte sumele plătite de stat şi sumele plătite de aparţinători, astfel încât să nu fie nicio diferenţă între cele două. Vorbim de aparţinători care îşi permit să plătească sume importante şi cei care nu îşi permit.

- Trebuie să venim cu o ordonanţă de urgență până în 31 august, să schimbăm sistemul de control şi autorizare.

- Legea trebuie modificată.

- Vom vedea, după anchetele DIICOT, DNA, vor fi analize și se va demonstra că s-au pierdut şi vieţi omeneşti.

- Este evident că acum statul este în alertă și vor fi mai puţine cazuri. Au început să fie responsabili şi la nivel central, şi la nivel local.

- România nu are un registru electronic cu aceste persoane. Astfel încât, dacă este folosit același buletin la decontări, sistemul să îți spună că acolo este cu totul altceva.

- Este prea permisivă legea. Trebuie ca persoanele să fie mutate în aria aparţinătorului. Autorităţile nu pot să vadă concret cum sunt cheltuiţi banii. Este o aberaţie legislativă.

- În cazul Mureş, s-au salvat vieţi omeneşti. Nu mă simt confortabil, fiindcă reprezint statul român, după ce am văzut ce se întâmpla.

- O instituţie cel puţin trebuie desfiinţată. În zona de persoane cu dizabilităţi sunt cele mai mari probleme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel