Până acum, scandalurile din spitale s-au terminat în coadă de pește. Dezvăluiri, eventual câteva rețineri, multe comentarii în presă și pe forumuri, apoi...liniște. Nimeni nu poate spune cum se va sfârși scandalul de la Spitalul de Arși.
Din datele prezentate de procurori, se pot trage câteva concluzii:
-în timp ce medicii de la stat se plâng de salarii, iar cei din privat spun că merg în pierdere, medici care lucrează și la stat și la privat au 700.000 de euro în bancă.
-în timp ce șefii de promoție din Germania se apucă de cercetare, cei din România fie pleacă în Vest, dacă vor să cerceteze, fie se fac chirurgi în țară, ca să o ducă bine.
-plicul oferit doctorului scumpește medicina din România. Sistemul pe care procurorii încearcă să-l probeze la Spitalul de Arși presupune că medicul ia bani în privat pentru operații făcute în spitale publice, pe spezele Asigurărilor. Asta omoară concurența reală, deci scumpește serviciile medicale.
-anchetatorii nu au investigat, încă, de ce nu există un dosar electronic al pacientului. Informatizarea făcea extrem de dificilă fraudarea Asigurărilor. Computerul nu putea lua șpagă, ca să accepte că o fată de 23 de ani este pensionară, obligată la reconstrucție de sâni, după un cancer apărut la 63 de ani.
-în lipsa informatizării, în orice alt spital se poate aplica metoda. Singura speranță ca să aflăm despre șmenuri ar fi o binemeritată infecție cu germeni din spital, cu care să se aleagă ”băbuța” de 23 de anișori, tunată în cine știe ce clinică, seara, în urgență.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News