Scandalul furturilor din cutiile de valori ia amploare. Vezi cum se putea fura

casete valori
casete valori

Numărul victimelor care au declarat furturile din cutiile de valori de la o sucursală a BCR din Pitești a ajuns la 11, până miercuri la prânz. Paguba a ajuns la circa 1,5 milioane de euro. În schimb, BCR a anunțat că  nu există indicii privind vinovăţia vreunui angajat al băncii în cazurile privind dispariţia unor bani şi valori, reclamate la Poliţie.

Scandalul furturilor din cutiile de valori de la BCR Pitești a luat proporții. Până miercuri, 11 persoane au declarat furturile din cutiile de valori, poliția fiind deocamdată neputincioasă.

În schimb, directorul de comunicare al BCR, Ionuţ Stanimir, a declarat, marţi, că nu există indicii privind vinovăţia vreunui angajat al băncii în cazurile privind dispariţia unor bani şi valori, reclamate la Poliţie, iar banca va evalua "obligaţia morală" de a despăgubi clienţii, chiar dacă nu există o obligaţie contractuală.

Conform anchetatorilor, la sucursala BCR din centrul Piteştiului sunt 300 de cutii de valori, dintre care 105 sunt închiriate, iar 37 dintre acestea nu fuseseră verificate, până miercuri, de către clienţi. Potrivit unor surse judiciare, suma totală dispărută în toate cele zece cazuri depăşeşte un milion şi jumătate de euro.

Prima reclamaţie privind dispariţia de bijuterii şi bani dintr-o cutie de valori de la sucursala BCR din centrul Piteştiului a fost depusă vineri, când o familie a reclamat că din cutia de valori i-au fost furaţi 130.000 de dolari şi 49.000 de lei, precum şi bijuterii din aur şi un ceas vechi de o sută de ani.

 Cum se putea fura din cutiile de valori 

Păgubiții spun că, atunci când voiau să umble la cutiile de valori, un angajat al BCR le descuia parțial caseta cu o cheie cu o jumătate de rotație. Apoi, titularul își introducea propria cheie și termina operațiunea, timp în care angajatul băncii se retrăgea. Când renunța la cutie, proprietarul preda cheia care mergea la un alt client. Însă, între timp, își putea face mulaj după cheie, scrie bankingnews.ro.

“Eu acum pot să le demonstrez cum se poate fura foarte ușor! Eu am avut, înainte, căsuța 67, până s-o iau pe asta, nu puteam să fac mulaj după ea?! Și pe urmă veneam și, dom’le, vreau altă căsuță!”, declara Eugen Florea, unul dintre clienții  păgubiți.

 Anchetatorii au până în prezent doi suspecți în acest caz, între care unul ar fi un cetățean străin. Din câte se pare, semnalmentele acestora ar corespunde cu ale suspecților care au dat lovitura și la alte cutii de valori de la o bancă din Ploiești în urmă cu câteva luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel