Scandalul morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon. Avocatul Bărbuceanu: O mare eroare judiciară!

Avocatul Bogdan Bărbuceanu a tras un puternic semnal de alarmă în scandalul morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon din București.

Avocatul Bogdan Bărbuceanu a reacționat în cazul anchetei de la Spiralul Sf. Pantelimon și susține că actul medical se află în pericol.

”Pentru infracțiunea de omor calificat, în cazul medicilor de la Pantelimon avem nevoie de dovedirea intenție ca formă a vinovăției care nu există, dar și de expertize medico-legale care să stabilească cauza morții.

S-a creat panică în rândul medicilor ATI, pentru că actul medical nu asigură viață întotdeauna.

Cum stabilim că se putea face mai mult pentru pacient? Nu toți răspund la fel tratamentelor si manevrelor medicale. Medicina nu e o știintă exactă”, a transmis avocatul Bogdan Bărbuceanu, care a afirmat că a fost contactat de ”mai mulți medici care se tem să-și practice profesia”. De asemenea avocatul a ținut să sublinieze că ”actul medical este în pericol”.

Citește și: Ciolacu, despre dosarul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon: De mult nu am văzut un astfel de comunicat / video

Demisii din ATI la Sp. Sf. Pantelimon.

Florina Pompilian, șefa șecției ATI din Spitalul Sf. Pantelimon, a anunțat, joi, că medicii din cadrul acestei secții și-au depus demisiile din gărzi, urmând să facă același lucru și pe secție, subliniind că specialitatea de Terapie Intensivă este una ”călcată în picioare”, dar și nu se poate lucra în condițiile presiunii mediatice la care sunt supuși medicii.

Florina Pompilian, șefa șecției ATI din Spitalul Sf. Pantelimon. FOTO: Inquam Photos / George Călin

”Ne-am depus demisiile din gărzi, începând cu data de mâine și urmează demisia  din secție. Este inacceptabil să lucrăm în astfel de condiții. Presiunea este foarte mare.

Este inadmisibil să se facă public, să vadă o țară întreagă, că noi avem niște doctorițe criminale. De ce, s-a terminat anchetă cumva și nu știm noi? Este inadmisibil. Toți suntem văzuți la fel. Este o specialitate care este călcată în picioare în momentul acesta.

Noi salvăm vieți, asta facem. Atunci când se poate, nu toți pacienții supraviețuiesc, indiferent ce facem noi. Vă invit pe toți, care vreți dintre dumneavoastră, îl invit în mod special pe pe domnul ministru în secție, să vadă ce pacienți avem în secție. Ce pacienți, cât muncim pentru acești pacienți.

În Reanimare toată lumea depune tot efortul că să obțină ceva. Deci nu putem să lucrăm în astfel de condiții.

Convingerea este 99,99% pentru că lucrăm cu aceste doamne doctor. Știm ce au făcut, știm cum lucrează, dar până se termină anchetă, nu se poate spune că sunt vinovate. Nici eu, nici dumneavoastră, și nici domnul Barbu și nici domnul ministru.Nimeni nu poate spune cu siguranță că sunt vinovate.

Aceste modificări ale dozelor, sunt situații în care sunt justificabile. Deci este adaptat la caz, adaptat la statusul pacientului. Deci doză nu este fixă, să ne înțelegem. Asistență nu are voie, nu ii este permis, să administreze nimic fără indicația medicului.

În comunicatul acelui domn procuror, că asta am văzut și noi. S-a finalizat anchetă? Asta vrem și noi să știm. Am înțeles până la urmă că nu. Administrarea noradrenalinei este  foarte importantă, dar noradrenalina nu salvează viață”, a declarat șefa ATI a Spitalului Pantelimon, Florina Pompilian.

Citește și: Anchetă la Spitalul Pantelimon: „A doua reducere a dozei a dus la decesul pacientului”. Noi precizări are procurorilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel