Scandalul pe data alegerilor s-a încheiat. Bogdan Chirieac: O victorie a PNL în fața PSD!

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Coaliția PSD-PNL a decis, marți dimineață, data alegerilor prezidențiale și parlamentare 2024.

Prin urmare, alegerile prezidențiale se vor organiza astfel: primul tur pe data de 24 noiembrie, iar al doilea tur pe data de 8 decembrie. Totodată, alegerile parlamentare se vor desfășura pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia Coaliției de guvernare, privind calendarul alegerilor, într-o intervenție telefonică la știrile Realitatea Plus, prezentate de Ionela Arcanu.

"Este o victorie a PNL în fața PSD! O cedare uriașă"

"Este o victorie a PNL în fața PSD! Este o cedare uriașă! Nu este prima bătălie, este bătălia cea mai importantă. Deci, PNL a încălcat cuvântul dat, s-au mutat alegerile din septembrie în noiembrie/decembrie. Cum s-a întâmplat acest lucru? Au tot acuzat faptul că au comasat alegerile locale cu cele europarlamentare, pe motivul că publicul ar fi obosit de atâtea alegeri. Nu s-a mai pomenit să ai trei duminici la rând alegeri în România, apropo de oboseala alegerilor. Cum vor veni oamenii la vot, în această situație? Care va fi prezența la urne? Dar, mă rog, în numele Coaliției și a stabilității, PSD cedează totul în fața PNL, PNL salvat de PSD la alegerile comasate din 9 iunie și la lista comună la europarlamentare. Este, din acest punct de vedere, o victorie politică a PNL, fără doar și poate!", a spus Bogdan Chirieac.

Întrebat de ce s-a hotărât ca de Ziua Națională a României să fie organizată o rundă de alegeri atât de importantă, analistul politic Bogdan Chirieac a spus că "este cea mai proastă decizie cu putință".

Bogdan Chirieac: Cea mai proastă decizie cu putință!

"Eu vă întreb altceva. Domnului Iohannis îi place să fie singur la manifestarea de 1 Decembrie, să vadă defilarea. Dacă vă aduceți aminte, a fost singur într-un an acolo, nu a invitat pe nimeni. A fost doar dânsul. Deci, cum facem? Se blochează Arcul de Triumf și Șoseaua Kiseleff de 1 Decembrie, ca de obicei, și se merge la manifestare, la sărbătoarea populară și, apoi, cine mai rămâne merge la vot. Sau cum? Mai ales că 1 Decembrie se organizează în multe orașe.

Din punct de vedere managerial al alegerilor, este cea mai proastă decizie cu putință! PSD nu mi se pare că are ceva de câștigat. Nu înțeleg ce a câștigat PNL prin amânarea alegerilor. Eu cred că în septembrie erau șanse mari și pentru Ciucă, și pentru Ciolacu să intre în turul 2. Nu știu ce se va întâmpla până atunci, deoarece situația economică a României nu este bună", a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac. Citește detalii aici privind calendarul alegerilor prezidențiale și parlamentare!

Citește și - Avertisment pentru români! Bogdan Chirieac: Nu vom avea o toamnă linișită. Boloș, cu ciomagul, va rupe și celălalt picior al economiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel