Puțini oameni știu că umbrelele pot și trebuie să fie spălate. Desigur, nu în mașina de spălat, ci manual într-un lighean.
Curățarea unei umbrele este simplă. Puneți într-un Introduceți lighean 5-7 litri de apă caldă, în carer veți dizolva 2 linguri de praf de spălat, săpun sau șampon. Puneți umbrela întredeschisă în lighean, timp de 15 minute. Frecați-o ușor cu o cârpă moale. Clătiți bine cu apă curată.
Cheia s-a rupt în lacăt? Cu aceste trucuri nu mai trebuie să chemați lăcătușul
Cel mai bine este să deschideți umbrela, să o puneți în cadă și să o spălați cu dușul în interior și în exterior. Scuturați apa de pe umbrela întredeschisă și lăsați-o să se usuce. Acordați o atenție deosebită interiorului umbrelei. În zonele în care acele sunt atașate de material, praful, resturile și murdăria se acumulează și chiar pot apărea pete de rugină.
Pentru a îndepărta rugina și alte pete încăpățânate, adăugați o lingură de amoniac la 150 ml de apă. Apoi luați o dischetă de bumbac, o înmuiați în apa cu amoniac și ștergeți petele de pe umbrelă.
De asemenea, puteți folosi un șervețel, înmuiat în alcool. Ștergeți cu el petele de rugină de pe țesătură.
O altă soluție este să folosiți suc de lămâie. Stoarceți o jumătate de lămâie în care veți înmuia o cârpă, cu care veți șterge zonele murdare.
În continuare, ar trebui să luați un fier de călcat cu abur sau un aparat de curățat cu abur și să direcționați jetul spre pânza umbrelei. Rugina va începe să se dezlipească. Spălați umbrela cu o perie, apoi clătiți cu apă curată.
Pentru a elimina rugina de pe spițele umbrelei, ai nevoie de suc de lămâie. O jumătate de lămâie este suficientă. Umeziți buretele cu suc de lămâie și ștergeți spițele. Așteptați 10 minute, după care rugina poate fi îndepărtată ușor cu o cârpă umedă. Clătiți piesele metalice cu apă curată și ungeți-le cu lubrifiați astfel încât mecanismul să nu se blocheze.
Amestecă oțet cu bicarbonat și aplică pe covorul murdar: petele încăpățânate vor rămâne amintire
Petele de grăsime pot fi îndepărtate cu detergent de vase. Este necesar să aplicați câteva picături pe țesătura umbrelei, apoi să frecați cu o perie. După curățare, umbrela trebuie clătită cu apă curată și lăsată să se usuce.
Petele de mucegai pot fi îndepărtate cu oțet obișnuit. Trebuie să o amestecați în părți egale apă caldă și oțet. înmuiați o cârpă în acest amestec și ștergeți petele de mucegai. Apoi clătiți bine umbrela.
Cum să speli șireturile albe: șase trucuri ieftine și eficiente
De la utilizarea frecventă, mânerul umbrelei se acoperă cu un strat de murdărie. Folosiți bicarbonat de sodiu. Frecați-l bine mânerul, apoi clătiți cu apă caldă.
Când vine vorba despre menaj, există unele lucruri pe care nu suportăm să le facem. Ați tot spălat și apoi ați constatat că unele haine sunt decolorate? Deoarece nu vrei să cumperi constant haine noi, există o soluție, pe care o veți afla în acest articol. Știați că piperul negru ne poate scuti de multă frustrare? Aflați de ce!
Desigur, la fiecare spălare, folosim detergent. Dar știați că acest detergent poate lăsa și multe urme?
Spre exemplu, o haină neagră, care arată gri sau un cearșaf care este mult mai transparent după o singură spălare. De vină sunt resturile care se lipesc de haine.
Toarnă o jumătate de litru de cola în toaletă și vezi ce se întâmplă. Rezultatul e spectaculos
Ești curios cum poți rezolvi asta? Pentru a împiedica detergentul să-ți strice toate hainele frumoase, ai nevoie de niște piper negru, mai exact o linguriță.
Apoi amestecați piperul cu detergentul obișnuit pentru a preveni decolorarea. Cu toate acestea, de asemenea, este important ca temperatura programului de spălare să nu fie prea ridicată.
Probabil vă întrebați cum poate preveni piperul negru decolorarea. Ei bine, textura piperului negru împiedică depunerile de detergent să se lipească de haine. În plus, piperul negru împiedică transferul culorilor îmbrăcămintei.
Dacă preferi să optezi pentru metode naturale, există câteva alte trucuri interesante pe care le poți pune la încercare pentru a evita decolorarea hainelor.
Pentru a menține în viață culorile hainelor preferate, adaugă 1/4 cană de sare la fiecare litru de apă rece. Apoi, pune hainele și lasă-le să se înmoaie peste noapte. În cele din urmă, spală-le ca de obicei.
Nu mai aruncați mucurile de țigară: vă ajută să scăpați de invazia de insecte din casă
Nu uita să citești întotdeauna etichetele de pe fiecare îmbrăcăminte. În funcție de tipul de țesătură, se recomandă o spălare specifică. Dacă iei în considerare aceste recomandări, îi vei putea păstra culorile pentru o perioadă mai lungă de timp.
În cazul în care hainele încep să aibă o culoare ștearsă, spălă-le manual, separat de restul hainelor. De asemenea, înmoaie-le în puțină apă și oțet alb înainte de spălare. Spală-le la rece, deoarece apa fierbinte poate cauza pierderea culorii unor tipuri de articole de îmbrăcăminte.
Pentru a avea grijă atât de culoarea cât și de calitatea țesăturilor, adaugă 1/2 cană de bicarbonat de sodiu la ciclul de spălare. Acest ingredient are o funcție similară cu cea a piperului negru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu