EXCLUSIV  Scara durerii care ne trimite la kinetoterapeut. Cristian Drosu: Deja vorbim de o durere cronică și nu trebuie să o lăsăm să se cronicizeze

scara durerii. FOTO: Captura video
scara durerii. FOTO: Captura video

Scara durerii care trebuie să ne trimită la kinetoterapeut. Cristian Drosu a explicat la ce trebuie să fim atenți când ne doare spatele.

”Kinetoterapia presupune practic să ajutăm și ajustăm corpul să se refacă singur.

Practic, vii la kinetoterapeut, faci anumite mișcări, faci anumite proceduri manuale sau fizice prin care corpul se auto-vindecă, pentru că avem capacitate de auto-vindecare, dar de multe ori trebuie să-l ajutăm puțin să se auto-vindece.

Și da, nu prea poți să fugi de kinetoterapie, de recuperare medicală, pentru că face parte din viața noastră. 

Practic, oricum corpul se recuperează non-stop și uneori trebuie să te duci la un specialist să te ghideze puțin”, a declarat Cristian Drosu, kinetoterapeut, în exclusivitate pentru DC News, Spectacola și DC Medical, în cadrul emisiunii ”Pastila de Frumusețe”.

Scara durerii, când trebuie ajuns la kinetoterapeut

Potrivit kinetoterapeutului, există o scară a durerii, iar în funcție de aceasta fiecare persoană își poate da seama când este cazul să se prezinte la specialistul care sî îl ghideze în vindecare, așa cum acesta a ținut sî sublinieze.

”Există o scară a durerii pe care noi o folosim, de la 1 la 10, ca să ne fie ușor, pentru că noi luăm notă la școala de la unu la 10.

În momentul în care durerea de la 1 la 3 durează 1 zi, 2 zile, și durerea e sporadică, nu trebuie să te adresezi nimănui. De multe ori e doar lovitură sau ceva sporadic, nu trebuie să ne facem probleme.

Dacă durerea e de la 3 la 5 și persistă sau chiar de la 1 la 2 sau la 3, dar persistă mai mult de trei, patru zile, trebuie să ne adresăm unui specialist, în cazul acesta a unui kinetoterapeut.

Dacă avem o durere de cervicală, stăm la birou, nu trece durerea în 2 zile, ne dă dureri de cap sau se mută durerea, e clar că trebuie să ne ducem către un specialist, deja vorbim de o durere cronică și nu trebuie să o lăsăm să se cronicizeze”, a mai spus Cristian Drosu.

În opinia sa, o recuperare medicală efectuată corectă poare reduce șansele de o intervenție chirurgicală în cazul herniei de disc.

”Sincer să fiu, dacă faci recuperare medicală corectă, șansele să te mai operezi, cel puțin de hernie de disc, sunt sub 10%. Adică peste 95% din herniile de disc și probleme de spate și nu numai se rezolvă non-chirurgical.

În țările civilizate, prima dată te duci la kinetoterapie, este non-invazivă, dacă nu te rezolvi în 10-15 ședințe te duci către celelalte unități ca să nu le aglomerezi degeaba.

De multe ori omul se duce la urgențe fără să aibă neapărat o urgență și aglomerează spitale.

În România asta se întâmplă. De aceea e haosul ăla din spitalele de urgență, pentru că de multe ori te duci cu tot felul de patologii care nici măcar nu țin de ei”, a spus Cristian Drosu.

Mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel