Scăricică de porc marinată, la grătar. Rețeta care te va da gata! Alături de micii care vor sfârâi pe grătar, astăzi, de 1 Mai, nu trebuie să lipsească scăricica. Proaspătă și marinată bine îți va satisface pofta, alături de câteva murături delicioase sau tot soiul de sosuri speciale. Iată rețeta.
Ingrediente
1,5 kg coaste împănate de porc
350 ml + 100 ml apă
350 ml vin roşu
100 ml ketchup
100 ml oţet din vin roşu
2 linguri sos picant
2 linguri muştar
4 linguri unt
sare
piper
Vezi și: De ce să presari sare pe grătar, înainte de a frige micii. Secretul succesului
Scăricică de porc marinată, la grătar. Se porţionează coastele şi se pun într-un vas încăpător, iar 350 ml apă, vinul şi oţetul se dau într-un clocot şi se toarnă peste acestea. Se lasă 45 de minute. Se amestecă ketchup-ul cu 100 ml apă, sosul picant, muştarul, untul, sarea şi piperul. Se acoperă şi se lasă la fiert 30 de minute.
Scăricică de porc marinată, la grătar. Se încinge bine grătarul şi se scot coastele din apă cu oţet. Se aşază pe grătar şi se ung în permanentă cu sosul fiert. Se lasa aproximativ 8 minute pe fiecare parte.
Vezi și: Cum faci cel mai bun grătar. Trucuri simple și de succes. Vei fi lăudat!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu