Scenariu după alegeri, cu Lasconi premier al României. Chirieac vorbește de o „prietenie solidă“ care i-ar putea pune probleme șefei USR

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre scenariul potrivit căruia Elena Lasconi ar putea să ajungă premier al României.

Potrivit România TV, în această perioadă au loc negocieri importante, mai ales ținând cont de modul în care arată sondajele, iar liberalii și-ar dori să negocieze cu USR o eventuală susținere pentru Nicole Ciucă, liderul PNL, în cazul în care va ajunge în turul II al alegerilor prezidențiale. Un scenariu legat de aceste negocieri ar fi ca Elena Lasconi, șefa USR, să fie propusă de către PNL premier în cazul în care formațiunea pe care Lasconi o conduce îl va susține pe Ciucă în turul II al alegerilor prezidențiale.

Analistul politic Bogdan Chirieac, prezent fiind în platoul România TV, vineri seara, a comentat această ipoteză probabilă pentru finalul anului 2024.

„Vedeți plauzibil acest scenariu?”, a întrebat realizatorul România TV.

„Orice este plauzibil în acest moment al campaniei electorale”, a spus Bogdan Chirieac. 

„Ce ar zice PSD-ul la treaba asta?”, a insistat realizatorul.

„O să zică că nu e bine ce fac liberalii, dar ținând seama că e campanie electorală, nu înseamnă că după alegeri cineva trebuie să-și mai țină cuvântul.“, a spus Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI            -          Ministerul Finanțelor, noi măsuri. Chirieac: Cineva ar trebui să îl oprească pe ministrul Boloș

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Este evident că dacă domnul președinte Nicolae Ciucă intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale, USR-ul e de așteptat să voteze cu candidatul liberal. Acum, că vor face o înțelegere, că vor încerca sau nu, e prematur de spus. Totuși, e o prietenie solidă între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, dincolo de partidele lor. Toată lumea vrea stabilitate și vrea ca alianța PSD - PNL să continue.

Dacă se face vreo formulă șchioapă, cu nu știu câte partide, ne prăbușim anul viitor. Statul Român, dacă nu e reformat, nu va putea rezista în 2025 - 2026.“, a spus Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI           -          EXCLUSIV  ”România a avut și un noroc colosal: existența lui Mugur Isărescu”. Bogdan Chirieac, de ziua de naștere a guvernatorului BNR: Cuvântul său valorează mai mult decât ratingul de țară

Dincolo de luptele politice și strategiile post-alegeri, Bogdan Chirieac spune că adevărata problemă cu care se confruntă România este reprezentată de nevoie stringentă de reformă a statului, fără de care nu mai putem merge înainte, având în vedere dezvoltarea pe care a cunoscut-o țara în ultima perioadă.

„Singura variantă e să începi reforma profundă a Statului Român, de la justiția nefuncțională, administrația neperformantă etc. Nu sunt povești. Miliarde de euro nu pot intra în România din cauza administrației. Administrația transferă responsabilitatea Justiției și Justiția nu face față! ANAF-ul, la fel, e nefuncțional. Lucrurile astea nu pot continua. România a atins un nivel de dezvoltare în care nu se poate să mai mergi în cârje“, a mai zis analistul politic.

Alegerile prezidențiale din acest an vor avea loc pe 24 noiembrie (turul 1) și 8 decembrie (turul 2). Pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României vor avea loc alegerile parlamentare.

CITEȘTE ȘI           -           Boloș, la Bruxelles pentru a negocia noile taxe pentru români. Elena Cristian: Toți vom fi afectați. Nu pot decât să mă minunez

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel