Scenariu surprinzător pe scena politică: Nicolae Ciucă, la Cotroceni, în locul lui Klaus Iohannis, care ar prelua o funcție europeană

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis ar renunța la finalizarea celui de-al doilea mandat de președinte. 

Digi24 vine cu informații surprinzătoare, pe surse. Conform acestora, președintele Klaus Iohannis ar urma să preia o funcție de conducere europeană, înainte de terminarea mandatului de președinte. 

În această situație, el ar lăsa scaunul gol și ar fi înlocuit de președintele Senatului, respectiv președintele PNL, Nicolae Ciucă. 

Se pare că președintele Klaus Iohannis ar fi favorit pentru funcția de președinte interimar al Consiliului European. Subiectul ar fi fost pe agenda discuțiilor ședinței PNL - PSD. 

Inquam Photos / George Călin

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a luat o decizie fără precedent, de a părăsi funcţia prematur și a candida pentru un loc în Parlamentul European.

Susținerea lui Klaus Iohannis în această funcție ar avantaja electoral PNL-ul, al cărui lider ar fi temporar, cel puțin, președintele țării. Se pare că propunerea ar fi venit chiar de la PSD. 

Președintele Consiliului European este ales de Consiliul European cu majoritate calificată, pentru un mandat de 2,5 ani, care poate fi reînnoit o singură dată. El nu poate deține în același timp o funcție la nivel național.

Klaus Iohannis și-a dorit această funcție și-n 2019. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel