Scenariul în care se regăsesc 80% din românii cu vârste între 25 și 50 de ani. ”Tu nu exiști”. Celebru nutriționist, lecție despre schimbarea care începe de mâine... de luni, lunea cealaltă!

pexels foto
pexels foto

Celebrul nutriționist Valentin Vasile a scris, în cartea sa de confesiuni, despre starea prin care trec majoritatea oamenilor la început de an: negarea! 

”Personajul pe care îl descriu nu este deloc fictiv: sunt eu, și ești tu, și aproximativ 80% dintre adulții cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani. Cu fiecare zi care trece te simți puțin diferit. (...) Sunt zile în care nu te mai recunoști. Îți pierzi adesea controlul, te superi din orice, nu te mai bucuri de lucrurile care îți făceau plăcere înainte. Te auzi spunând aceleași fraze în discuțiile cu apropiații: cât de obosit ești, cât de ocupat, ce conflicte ai mai avut cu X sau Y, cât de dificil a devenit jobul tău. (...) Ai vrea să faci o mulțime de lucruri, dar efectiv nu ai timp. Însă - gata! - de mâine vei restabili ordinea în viața ta, o vei lua mai ușor, vei fi mai calm și mai pozitiv, te vei scutura de toată tensiunea acumulată, vei merge la sport și vei mânca sănătos. OK... poate nu chiar de mâine, (...) dar cu siguranță de luni. Bine, nu lunea asta, ci următoarea, pentru că e început de lună. De fapt, mai bine lași rezoluția asta pentru vacanță, nici nu mai e mult până atunci. (...) Ne găsim atâtea motive pentru a amâna schimbarea din viețile noastre și ne construim scenarii extrem de elaborate pentru a ne justifica slăbiciunea. (...) Ne găsim mii de explicații pentru starea generală jalnică, pentru lipsa de chef și vigoare și, mai ales, ne găsim refugiul, în mâncare. (...) 

Dacă într-adevăr vreo să faci o schimbare în viața ta, trebuie să încetezi să mai cauți scuze și motive. A sosit timpul să identifici adevăratele cauze ale problemelor tale. Oricât confort ne-ar oferi amânarea, adevărul e că astăzi e singura zi în care poți face cu adevărat ceva pentru a te schimba” notează Valentin Vasile în cartea ”Confesiunea unui nutriționist. Mecanismele interioare ale slăbitului”. 

Acesta mai punctează că ”singura cale” este să trăiești în prezent, să fii conștient de emoțiile și gândurile tale. ”Încearcă să nu te mai lași pierdut de tumultul cotidian” mai scrie el, convins, că, pe agenda zilnică ”tu nu exiști”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel