EXCLUSIV  Scenariul prezidențialelor care ar scoate lumea în stradă: Trei luni de scandal și de faulturi în Parlament

Inquam Photos / Oana Pavelescu
Inquam Photos / Oana Pavelescu

Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au vorbit la ”Nod în Papură” despre doup scenarii privind alegerile prezidențiale.

Sociologul Alfred Bulai a subliniat, în emisiunea ”Nod în Papură” din 27 ianuarie, care ar fi scenariul care poate da emoții serviciilor secrete, în timp ce jurnalistul Val Vâlcu l-a identificat pe cel care ar putea scoate lumea în stradă.

”Există posibilitatea, varianta în care, la europarlamentare, PSD are peste 30%, în jur de 33-34% - poți să stai liniștit. Va fi candidat Ciucă, chiar dând afară PNL-ul, căci nu mai are forță la sfârșit de mandat nimeni. Nici Iohannis, nici nimeni. 

Pur și simplu pot să meargă pe zona asta, dar atenție! În cârdășie cu AUR, căci vrei să ai pe cineva care să te susțină. Atenți! Fără să fie sigură victoria.

Dacă PSD-ul merge la 29%-30%, este nerealistă varianta că ei pot să câștige turul doi. Orice în turul doi are șanse. Și, atunci, sigur s-ar putea să își dorească, nu pe Ciucă, ci un independent. Adică unul care să-i convingă pe toți”, a spus sociologul Alfred Bulai la ”Nod în Papură”.

”Eu văd scena politică precum un lac înghețat, ca mersul pe gheață, nu te apuci să faci step. Să bați stepul pe gheață nu este un lucru pe care ți-l dorești, să mergi la risc. Ori, avem atât de multe necunoscute. De exemplu, 30 și cât vrei tu PSD-ul, că 40 nu cred că va avea. Și vine Geoană, care îți ia din electorat, destul cât să dai... Uite, un scenariu absolut - Geoană susținut de AUR. Rupe sau nu? Geoană susținut de PNL”, a spus jurnalistul Val Vâlcu.

”Dacă Geoană ar fi susținut de AUR, apare o emoție colectivă mare pe la Serviciile Secrete de la noi”, a atras atenția sociologul.

Ideea că PSD-ul face 34% la europarlamentare, care sunt un punct de reper pentru alegerile prezidențiale, și nu mai are nevoie de PNL, pe care îl va scoate de la guvernare, Val Vâlcu susține că ”vei avea trei luni de proteste, non-stop, de scandal, de faulturi în Parlament”.

”Nu poți să calci în picioare PNL-ul”

Însă cazul în care Iohannis pleacă și vine Ciucă interimar la Cotroceni, ”în momentul acela PNL rămâne la guvernare, nu se pune problema. Dar atenție! Alt scenariu, real la PNL, este să iasă ei. Sunt mulți care vor să iasă”, a completat sociologul.

În plus, Val Vâlcu a subliniat că ”nu poți să calci în picioare PNL-ul”, asta pentru că ”PNL ne-a învățat cu soluții de ultimă oră. De la Regele Mihai în 1992 până la Iohannis în 2014, care le-a folosit (...) Dacă intră în panică după 9-10 iunie, se trezește frumos Ciolacu în față cu Kovesi sau alte soluții de genul acesta și e mai complicat decât cu Simion. Deși, nici cu Simion nu știu cât de ușor este jocul”.

În completare, ca un semnal puternic de alarmă, Alfred Bulai a afirmat că ”între Ciolacu și Simion, eu nu merg pe ideea că este sigură alegerea lui Ciolacu. 

Atenție! Mai este o chestiune pe care lumea politică nu o înțelege. Ai un conflict în Ucraina, deja cunoscut de lume, cu personaje. Cum arată Zelenski? E un boșorog? Nu. E ciudat? Da. A jucat în telenovele. Adică, stai să ne înțelegem, că nu e vreo somitate”, a mai spus sociologul.

Mai multe în video:

Youtube video image

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel