EXCLUSIV  Scenariul unui Guvern de uniune națională cu USR și PSD. 2024, an de foc pe scena politică

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Anul 2024 vine cu patru rânduri de alegeri.

Am putea avea un Guvern de uniune națională cu USR și PSD? Există și acest scenariu când ne uităm la anul 2024, dacă vom avea un vot foarte fragmentat și cu dificultăți de a atinge majoritatea. 

Radu Mihail, senator USR, a vorbit despre acest scenariu, la DC News și Știridiaspora.ro.

„Obiectivul USR este să ajungă la guvernare. Pentru a ajunge la guvernare, trebuie să convingem mulți români că merităm acest lucru. Într-adevăr, este greu de crezut că vom convinge mai mult de jumătate dintre români să ne voteze. Noi ne-am dublat scorul electoral de la o alegere parlamentară la cealaltă. Și cam aceasta este ținta... să poți să tot dublezi. 

Noi am guvernat, în 2021, având la alegeri 15%. Este clar că vrem să avem mult mai mult de 15%. Este clar că atunci când vom avea acest procent vom avea forță să negociem și să intrăm la guvernare. Care va fi combinația în care vom guverna... este de văzut. Știți cum este... acum ne uităm la sondaje. Dacă ne uităm la sondajele din septembrie 2018 pentru europarlamentarele din 2019 și ne uităm la rezultatele efectiv de la urne, diferența este fabuloasă. Noi avem o politică foarte clară: Ne preocupăm de ceea ce este important, iar important este ce spun românii. Apoi vom vedea cine cu ce vine la masa negocierilor. Aici nu vorbim de uniuni naționale. Aici vorbim pragmatic dacă noi, USR, putem să promovăm politicile publice pe care le vrem”, a zis Radu Mihail, senator USR.

VEZI ȘI: Răspunsul unui parlamentar USR pentru un român care i-a zis: „Pe vremea lui Ceaușescu era mai bine. Aveam fabrici și uzine. Acum nu mai avem nimic” - https://www.dcnews.ro/raspunsul-unui-parlamentar-usr-pentru-un-roman-care-i-a-zis-pe-vremea-lui-ceausescu-era-mai-bine-aveam-fabrici-si-uzine-acum-nu-mai-avem-nimic_932661.html

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel