Schalke 04 renunță la sponsorul Gazprom

Schalke 04 renunță la sponsorul Gazprom (Facebook)
Schalke 04 renunță la sponsorul Gazprom (Facebook)

Administratorul clubului Schalke 04, Matthias Warnig, vizat de sancțiunile SUA, și-a dat demisia din această funcție. Sâmbătă, fotbaliștii vor evolua fără numele sponsorului pe echipament.

Clubul german de fotbal Schalke 04 a decis să elimine de pe tricouri numele şi sigla furnizorului rus de gaze Gazprom, principalul său sponsor, în urma atacului Rusiei asupra Ucrainei, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Având în vedere evenimentele, evoluţiile şi agravările din ultimele zile, FC Schalke 04 a decis să scoată cuvântul 'Gazprom' de pe tricourile sale", a indicat joi clubul într-un comunicat. Pentru următorul meci, sâmbătă la Karlsruhe, pe tricouri va fi scris doar "Schalke 04".

Schalke este un club istoric din bazinul Ruhr, de mai multe ori campion naţional în secolul XX, dar în prezent luptă să revină în prima divizie.

Warning, vizat de sancțiunile americane, și-a dar demisia din postul de administrator al clubului 


Joi dimineaţă, directorul executiv german al companiei de operare a gazoductului Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania, a demisionat din funcţia de administrator al clubului Schalke. La câteva ore după atacul rusesc împotriva Ucrainei, Matthias Warnig, vizat de sancţiunile americane, a anunţat că părăseşte consiliul de supraveghere al lui Schalke, unul dintre cluburile istorice ale Germaniei.

SUA a anunţat miercuri sancţiuni împotriva companiei "Nord Stream 2 AG" şi a principalilor săi oficiali, inclusiv a lui Warnig, care fusese numit în 2019 de furnizorul rus de gaze Gazprom să reprezinte compania pe lângă clubul Schalke.

Vezi și: Josep Borell, ironic la adresa oligarhilor ruși sancționați de UE: "No more shopping in Milano". Cine sunt apropiații lui Putin vizați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel