Schengen. Bulgaria cere ca frontiera cu România să cadă. Eugen Tomac vine cu o propunere și mai curajoasă

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Europarlamentarul Eugen Tomac a venit cu o nouă propunere, în contextul în care Austria continuă să refuze intrarea României și Bulgariei în Spațiul Schengen.

Andrei Novakov, europarlamentar bulgar, susține că graniţele dintre Bulgaria şi România trebuie să fie eliminate dacă cele două țări nu vor fi acceptate în spațiul Schengen până la Crăciun, potrivit Nova News. 

„Pentru fiecare zi pierdută la graniţă, un camion pierde 200 de euro din banii proprietarului. Mulţi dintre şoferi renunţă la locul de muncă pentru că nu vor să stea la graniţă. Sunt mii de încercări pe zi de a trece graniţa, e normal să existe acţiuni.

Când sunt prinşi poliţiştii corupţi, ei trebuie să ştie că îşi vor pierde pensia, precum şi toate privilegiile. Problema privind admiterea noastră în Schengen nu mai este în Olanda, ci în Austria. Acolo vor avea loc alegeri şi unii au nevoie de mesaje mai sexy, de genul 'noi îi vom opri, ca să dormiţi voi liniştiţi'. Somnul liniştit în Austria nu depinde de aderarea noastră la Schengen, dimpotrivă“, a precizat Andrei Novakov.

CITEȘTE ȘI         -        România, refuzată din nou în Schengen. Andrei Caramitru face un apel la românii care muncesc în țara lui Nehammer

Tomac, propunere curajoasă

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, a venit cu o propunere și mai curajoasă, despre care spune că va avea cu siguranță „consens politic“.

„Această temă este readusă în actualitate tocmai pentru că avem, din nou, acest refuz categoric al Austriei de a accepta Românie și Bulgaria acolo unde le este locul, în Spațiul Schengen. Îmi amintesc că anul trecut, imediat după Consiliul JAI, când s-a votat pentru intrarea Croației, a venit un alt coleg deputat în Parlamentul European cu această propunere de a elimina frontiera cu Bulgaria.

Eu cred că trebuie să mergem mult mai departe și să existe o înțelegere, un memorandum între România Bulgaria și Grecia, pentru că nici Grecia nu are frontieră comună cu alte state ale Uniunii Europene, iar acest lucru ar ajuta foarte mult cele trei țări și cetățenii români. Sunt convins că va exista consens politic pe această chestiune, pentru că trebuie doar notificată Comisia Europeană că statele noastre au eliminat între ele frontierele. Evident că nimeni nu se va opune!“, a precizat, la Antena 3 CNN, europarlamentarul Eugen Tomac.

CITEȘTE ȘI        -        Schengen. Bulgaria anunță front comun cu România pentru a-l îndupleca pe Nehammer să accepte cele 2 țări / Pe ce mizează autoritățile de la Sofia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel