Schengen. Tomac a primit răspuns de la Ursula von der Leyen: Se cere o decizie „cât mai curând posibil anul acesta” pentru aderarea României și Bulgariei

Eugen Tomac, europarlamentar și președinte PMP, a primit un răspuns de la Ursula von der Leyen privind aderarea României la Spațiul Schengen.

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, informează, într-un text publicat pe Facebook, asupra faptului că a primit un răspuns de la Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, privind aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

„Ursula von der Leyen: România trebuie să intre în Schengen cât mai curând posibil anul acesta

Imediat după refuzul Austriei de a vota pentru accesul României în Schengen, i-am transmis Președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o scrisoare în care solicit cu fermitate sancționarea acestui abuz de drept.

În scrisoarea de răspuns pe care am primit-o astăzi, președinta von der Leyen îmi dă dreptate și subliniază corectitudinea tuturor argumentelor pe care le-am invocat.

Prin urmare, Ursula von der Leyen cere Consiliului să ia o decizie “cât mai curând posibil anul acesta”, astfel încât România și Bulgaria să devină parte a spațiului Schengen.

Răspunsul președintei Comisiei Europene este extrem de important pentru țara noastră și foarte util în contextul procesului pe care l-am inițiat la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Votul din 8 decembrie este profund nedrept, iar această injustiție făcută României trebuie corectată. Altfel, creează un precedent foarte periculos.

Eu sunt hotărât să continui campania pe care am inițiat-o, “Semnează pentru România în Schengen”, până când țării noastre i se va face dreptate.

Dacă și tu vrei ca România să fie parte a spațiului Schengen, intră pe romaniainschengen.ro și semnează petiția!“, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel