Schimb de focuri între Coreea de Sud şi Coreea de Nord

Fotografie de la asim alnamat, pexels
Fotografie de la asim alnamat, pexels

Pe coasta vestică a peninsulei Coreea a avut loc un schimb de focuri între cele două ţări, Coreea de Sud şi Coreea de Nord.

Coreea de Nord a tras zece proiectile de artilerie în dreptul coastei sale vestice luni, a informat agenţia de ştiri nord-coreeană KCNA, ca reacţie faţă de focurile de avertisment trase către o ambarcaţiune nord-coreeană care traversase graniţa maritimă dintre cele două ţări.

Coreea de Nord a lansat zece focuri de lansatoare multiple de rachete în juul orei 5:15 a.m., după ce Armata sud-coreeană a tras focuri de avertisment în jurul orei 3:50 a.m., a declarat un purtător de cuvânt al Statului Major al Armatei Populare a Coreei de Nord.

Comandamentul Şefilor de Stat Major din Coreea de Sud a comunicat că a trimis înapoi un vas comercial al Coreei de Nord care a trecut linia de demarcare militară, graniţa maritimă de facto dintre cele două Corei, scrie Rador. 

Reconstrucția Ucrainei: Coreea de Nord a recrutat muncitori pentru reconstrucția teritoriilor anexate Moscovei

Potrivit publicației coreene Daily NK, Coreea de Nord a finalizat procesul de selecție a lucrătorilor care să participe la eforturile de reconstrucție în părțile ocupate de ruși din estul Ucrainei. Coreea de Nord ar urma ca la începutul lunii noiembrie să trimită în regiune echipe de muncitori nord coreeni. 

O sursă din Coreea de Nord a declarat luni pentru sursa citată că autoritățile au efectuat selecția la Phenian încă din luna iulie și că au fost recrutați între 800 și 1.000 de muncitori.

Transferul ar putea avea loc cu trenul sau avionul spre Vladivostok, cu zboruri ale companiei aeriene nord-coreene Air Koryo; alternativ, muncitorii ar putea fi transferați la Moscova sau Sankt Petersburg prin Beijing. 

Potrivit sursei, Rusia, China și Coreea de Nord au convenit că transferul de muncitori în zonele ocupate ”nu va constitui o încălcare a sancțiunilor”, în ciuda Rezoluției 2397 adoptată în decembrie 2017 de Consiliul de Securitate al ONU care interzice trimiterea muncitorilor nord-coreeni în străinătate. Sursa a spus că Coreea de Nord a luat în considerare modalități de eludare a acestor sancțiuni și că acum are în vedere planuri de a trimite direct lucrători în Rusia. 

Potrivit sursei, autoritățile nord-coreene intenționează să trimită muncitori în mai multe ture și în echipe de lucru alcătuite din 30-60 de persoane.

În cele din urmă, Daily NK susține că majoritatea lucrătorilor care s-au oferit voluntari provin din cele mai sărace provincii din Coreea de Nord și sunt dispuși, datorită condițiilor lor de viață extrem de incomode, să lucreze în contexte riscante și să renunțe la cote.

Pe de altă parte, majoritatea locuitorilor capitalei Phenian și ai altor orașe mari au evitat să aplice din cauza pericolelor din zona de conflict, oricât de mult pretind rușii că o ”controlează”.

La 9 septembrie, Coreea de Nord a adoptat o lege care clarifică noile condiții de utilizare a armelor nucleare în țară. În comparație cu trecutul, Phenianul poate acum să efectueze un atac nuclear pentru a distruge sursa unei provocări externe, în cazul în care sistemul de comandă și control al forțelor nucleare nord-coreene ar fi în pericol din cauza unui atac al forțelor ostile. Prevederea i-a conferit, de asemenea, președintelui nord-coreean, Kim Jong Un, ”comandă monolitică” și ”toate puterile decisive în materie de arme nucleare”.

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel