Europarlamentarul Victor Negrescu a vorbit despre o politică nouă la PSD.
„Cred că politicienii trebuie să schimbe modul în care abordează lucrurile, să fie mai deschiși, să fie mult mai transparenți în modul în care comunică, și să fie mai transparenți cu ceea ce vor să facă. Doar așa va crește încrederea. De fapt, atunci când scade încrederea în politică, scade încrederea în democrație, în Parlament, la finalul zilei cei care câștigă sunt cei care au o perspectivă anti-democratică, fie că vorbim despre partide sau persoane”, a spus Victor Negrescu în cadrul unui interviu acordat DCNewsTV.
„Social-democrații au în fibra lor și dimensiunea socială și acest element democratic. De aceea ne-am opus în trecut la abuzuri, de aceea am vrut tot timpul ca lucrurile să fie cât mai clar prezentate, de aceea nu ne-a plăcut radicalismul unor partide de nouă generație. Noi ținem la această componentă democratică. Și noi trebuie să schimbăm modul în care facem politică, cel puțin în ultima perioadă, la nivelul PSD, vedem acest tip de schimbare. Trebuie să accelerăm acest proces”, a subliniat acesta.
„Este important să nu mai divizăm. Tineri vs. bătrâni, urban vs. rural. Aici e rolul nostru: să combatem idei preconcepute care merg într-o direcție greșită. Văzând modul în care se guvernează, s-au dovedit a fi false. Tot ce s-a vândut până acum în spațiul public este fals, de la această componentă că tinerii sunt într-o zonă sau alta, până la componenta că, iată, dreapta are relații mai bune la Bruxelles. Dacă aveau relații mai bune, PNRR era aprobat”, a subliniat Victor Negrescu.
„Dacă erau atât de puternici la Bruxelles, România nu era penalizată în ultimul raport pe zona de justiție. Dacă tot ziceau că sunt foarte buni, de ce au fost criticați?!”, a adăugat acesta.
Acesta a mai spus că, printre consecințele întârzierii, se numără faptul că România va începe implementarea PNRR mai târziu decât alte state europene, „cu riscul de a nu putea cheltui banii până în august 2026” și că țara noastră „va avea dificultăți în a cheltui avansul de 13% pentru care nici până astăzi nu există un plan de implementare și riscă să fie cheltuiți pe hârtii, salarii și consultanți”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News