Schimbare majoră în Sistemul Garanție-Returnare. La ce trebuie să fii atent începând de astăzi, 3 iunie, atunci când duci PET-urile la reciclat

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol la ce trebuie să fii atent începând de astăzi, 3 iunie, atunci când duci PET-uri la reciclat.

O schimbare importantă va fi în Sistemul Garanție-Returnare începând de astăzi, 3 iunie. Dacă până acum puteau fi returnate și sticlele al căror capac lipsește, pentru că RetuRO calcula greutatea unui ambalaj atât cu capacul atașat, dar și cu el lipsă, acest lucru nu va mai fi posibil.

VEZI ȘI: Cât câștigă, zilnic, un bărbat din Iași care adună PET-uri din oraș. "La final de zi, poți face multe cu banii strânși"

Sticlele care nu vor mai fi acceptate fără dop

Începând cu data de 3 iulie 2024, sticlele din plastic de unică folosință sau materiale compozite care conțin băuturi, cu o capacitate de până la trei litri, trebuie să aibă dopul atașat, în cazul în care este vorba de o sticlă din plastic, scrie green.start-up.ro. În caz contrar nu vor mai fi acceptate de RetuRO, prin urmare nici de comercianții care au aparate de reciclare.

Astfel, măsura se va referi la sticlele din plastic cu orice tip de conținut, de la apă, băuturi carbogazoase, sucuri la băuturi alcoolice.

Totodată, este important de menționat că dacă dopul sticlei este strâns prea tare, forma sticlei se poate modifica, astfel că oficialii RetuRO recomandă o strângere fermă, dar nu la maximum a dopului. Nu uitați și că după consumul băuturii, trebuie să goliți sticla de conținut, dar nu trebuie să o și spălați. Forma ei trebuie să fie identică cu cea de la raft, pentru ca RVM-ul să o poată prelua. Presarea în prealabil a sticlelor, dar și spălarea lor, pot duce la deteriorarea etichetei și a codului de bare, ceea ce compromite posibilitatea introducerii ambalajului respectiv în sistem și recuperarea garanției de 50 de bani.

VEZI ȘI: Ce trebuie să faci dacă PET-urile nu sunt acceptate pentru reciclare deoarece etichetele sunt deteriorate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel